Инфо

18. јул 2013.18. јул 2013.
НОВИ ПРАВНИ АКТИ О РАЧУНОВОДСТВУ И РЕВИЗИЈИ ПОДЕЛИЛИ СТРУЧЊАКЕ И ВЛАДУ

ОПРЕЧНИ СТАВОВИ О ЗАКОНИМА

Нови закони о рачуноводству и ревизији неће допринети развоју ових области, јер ће финансијске извештаје и даље састављати нестручни појединци, сматрају чланови Удружења пружалаца рачуноводствених услуга Србије. Представници Владе, са друге стране, истичу да ће нови правни акти омогућити ефикасније пословање привредних субјеката.
Законе о рачуноводству и ревизији требало је објединити, како би се обезбедило адекватно правно третирање ових области економије, сматра Драгољуб Совиљ, председник Извршног одбора Удружења пружалаца рачуноводствених услуга Србије.
- Нови закони створиће нове проблеме у овој области. Рачуноводственим пословима моћи ће да се баве особе без икаквих квалификација и лиценци. То у пракси значи да ће сву одговорност за рад таквих појединаца сносити законски заступник односно власници предузећа. Осим тога, сасвим је извесно да ће обављањем ових послова од стране особа које нису школоване за то, бити много више грешака које могу захтевати и провере надлежних органа, каже Совиљ.
Представници Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе, који су у Народној скупштини Републике Србије образлагали законе, истичу да ће примена нових правних норми омогућити поједностављење процедура, ефикасније пословање и већу конкурентност реалног сектора. Министарка Верица Калановић истакла је приликом представљања закона да ће они такође створити услове у којима ће бити могуће јефтиније пословање привредних субјеката.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa