Инфо

18. јул 2013.18. јул 2013.
ОДЕЉЕЊЕ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

МАЊЕ ПОЖАРА АЛИ МАЊИ И БУЏЕТ

Ребалансом републичког Буџета знатно смањена средства намењена Сектору за ванредне ситуације. На територији Мачванског управног округа клизишта и даље највећи проблем. Број пожара на отвореном доста мањи него претходних година
Сектор за ванредне ситуације постоји од јула 2010. године. Дати су им у надлежност, између осталог, ватрогасно-спасилачке јединице, цивилна заштита и превентивни рад. Начелник Одељења за ванредне ситуације Мачванског управног округа, Александар Стојковић наводи да је потребно бар 5 до 10 година да се сви сегменти оформе и све почне да функционише на правом нивоу. Ионако незавидну ситуацију отежава им ребаланс републичког Буџета.
-Средства су нам драстично смањена. Барем осам пута су мања од онога што је потребно за нормално функционисање Сектора. Ватрогасна возила су стара и скупа и врло их је тешко одржавати. За сада радимо с надљудским напорима. Док будемо могли физички и срцем да издржимо радићемо, али бојим се да ће се одразити на будући период. Надамо се да ће се ситуација поправити, бар када су у питању средства за најнеопходније, као што је опрема, каже Стојковић.
Клизишта представљају највећи проблем. На територији Округа регистровано их је 1.609, од чега су чак 132 прве категорије. Само Општина Богатић нема овај проблем. Владимирци имају 7 клизишта, Поцерина 11, а 4 су критична, Љубовија 14, Мали Зворник 15, док их је у Коцељеви 425, а 26 је критично. Крупањска Општина се последњих десетак година бори са 450 клизишта, од чега су 32 активна. Лозница, у 48 месних заједница има 687 клизишта, а критично је 26.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa