Инфо

25. јул 2013.25. јул 2013.
ТИЈАНА ПЕТРОВИЋ, УЧЕНИЦА ИЗ ТАБАНОВИЋА, ВОЛИ ФУДБАЛ

ПАРТИЗАНОВАЦ МЕЂУ ЗВЕЗДАШИМА

Сања да буде као Кристијано Роналдо. Сада тресе противничке мреже играјући на месту центарфора у ЖФК “Шабац“
Одлична је ученица Основне школе “Вук Караџић“ у Причиновићу. У ђачкој књижици и ове године на крају петог разреда, нанизала је све одличне оцене.
Тијана Петровић је навршила 12 година и једно је од троје деце у породици Дејана Петровића из Табановића. Старија Дејанова ћерка је Нина, а најмлађа Тамара. Оне су приврженије “нежнијим“ занимањима, док средња ( по старости) Тијана, жели да постане врхунски фудбалер.
Редовно на тренинге
Тијана већ неколико месеци стиче фудбалско знање у ЖФК “Шабац“. Из родног Табановића редовно одлази на тренинге у Шабац. Некада је довози отац, некада одлази аутобусом или чак бициклом. За њу је важно да је увак на време на зеленом тепиху фудбалског стадиона који се налази иза хале спортова “Зорка“ Шабац. Игра на позицији центарфора и као њен старији комшија, почивши, врсни новинар и фудбалер домаћег “Торпеда“ и шабачке “Мачве“ Стеван Станић, обожава да тресе противничке мреже.
-Радује ме кад претурам по пожутелим и прашњавим новинама, које љубоморно чувају моје драге комшинице Јока и Стана, сестре Стевана Станића, налазим извештаје о његовим вратоломијама и головима, које је постизао у чувеном црвено-црном дресу “Мачве“. Недавно је била и изложба докумената, поводом 90-годишњице овог реномираног спортског колектива. Међу урамљеним фотографијама за вечност, нашла се и Стеванова из доба када су “Мачву“, највише због њега звали “Провинцијски Уругвај“, присећа се Тијана, новинских и других прилога о свом признатом комшији.
Идол јој Кристијано Роналдо
Стичући и усвајајући прва знања о фудбалској вештини Тијана већ размишља о студијама. Желела би да упише Војну академију или ДИФ. У сваком случају фудбал остаје њена основна преокупација.
-Волела бих да постанем пилот али фудбал је моје основно опредељење. Убеђују ме да то није женски спорт и већ сада ја то примећујем у школи али љубав према “бубамари“, јача је од свега. Са њом се будим, устајем и живим. Равноправно се такмичим са дечацима и побеђујем их, додаје Тијана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa