Инфо

8. август 2013.8. авг 2013.
СЛАВА МАНАСТИРА ИЛИЊЕ

ЖИВОТ ЈЕ КАО ВОДА

Манастир Илиње у Очагама, прославио је прошлог петка своју славу, Светог пророка Илију. После литургије на којој су чинодејствовали игуман Исаија Јокић, протојереј Драгорад Остојић, протојереј Илија Митрић и ђакон Саво Лазић, вршена је литија и резање славског колача.
-Пророчка служба у Старом завету, била је служба људи, који су од Бога послати да очувају веру у једнога и истинитог Бога обећаног народа, који је требало да дочека Месију и Спаситеља, Господа Исуса Христа. Свети пророк Илија, успротивио се цару Ахаву и царици Језавељи, који су поверовали у Вала и умолио Господа да устави дажд на земљу и дошла је суша. Тако је данас у нашем народу, суша је, духовна пустиња. У суморности времена у коме живимо, имамо нашег оца Исаију, код кога људи свакога дана долазе да се напајају водом живом, као што се пророк Илија напајао водом крај потока Хората, рекао је, између осталог, ђакон Саво Лазић.
Око пет стотина људи који су дошли са разних страна бивше Југославије - Љубљане, Илијаша, Новог Сада, Суботице, Сомбора, Куманова..., присуствовало је и чину освећења нове фонтане у манастирској порти.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa