Инфо

8. август 2013.8. авг 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ЧЕКАЈУЋИ ВЛАДУ

Ови наши кад нешто намере да ураде, као што је то овог пута случај са реконструкцијом Владе, већају то данима и све то траје и траје. Разрађују се комбинације, медији уз извештаје пласирају и прогнозе а аналитичари се сатиру од разноразних калкулација. У свему томе народ се политички обезнањује па кад се коначно и тај читав поступак заврши, онда и народу дође некако свеједно, само да је готово. Коначно.
Не може то тако, извадиш једну циглу из носећег зида, потуриш другу, и готово. А не, мора прво да се прорачуна статика, механика, физика... па која ће цигла заменити коју, па како да се све то подупре и још којешта. Е тек онда је то реконструкција.
Наканили да праве Владу без Млађе Динкића. Е другови и господо, тако нешто неће да може. У то више не верују ни мала деца, чак ни они рођени после петооктобарских промена.
А што се тиче Ивице Дачића, и на политичком ставу и стаменом држању позавидео би му не само Слоба већ и сам Тита.
Како сад па то, смењени министри били су, наравно, представници неких странака. Долазећи министри, наравно, биће опет представници неких странака. Па шта се сад ту мења.
И ове сезоне се питамо иду ли уопште они наши политички аналитичари на годишњи одмор. Ваљало би им обезбедити једно заједничко летовалиште па да се тамо сви окупе и сити напричају, не би ли и нас, бар мало оставили на миру.
Прича се да ће наши ангажовати као финансијског саветника оног бившег директора светске банке, оног чикицу што је нешто мувао са неком собарицом и набеђен да је учествовао у некој проститутивној афери. Помешао паре и жене. Само да се зна, код нас нешто нема много пара.
Лидер либерала Чеда Јовановић био ових дана на Хималајима. Чак тамо се попео. Додуше био је он и у врху српске власти па и опет би, ако му се укаже. Ето, планинарење је ипак страст.
Изгледа да су многи међу Србима, наравно од оних који одлучују о будућности, били алергични на све што је носило југословенски префикс. Сад је нестао и назив ЈАТ а раније много тога што је почињало са “ЈУ“. Она чувена “Ју група“ ипак би морала да се причува.
Ону жену што је мазнула матурске тестове па их обелоданила целом свету, требало би некако упослити негде у Влади. Тако би народ “благовремено“ сазнао шта се дешава, а не овако да чекамо док стигну саопштења. Дотле и птице на грани сазнају вести.
И кад смо код те фамозне матуре, није ли мало чудно што је само једна особа блокирала један битан државни процес. Матуранти јој то нису заборавили, можда ће и једну школу по њој назвати.
У једној српској фабрици пробали су да поново направе сапун који је по тајној и специјалној рецептури рађен за Тита. Пошто се сада тај сапун није куповао, фабрика је стала. Наравно, наш народ се увек пере од бивших вођа док упоредо, највише воли, садашње вође. А ни политичари нису били заинтересовани за тај егзотични производ, знају они да на сапун може лако да се оклизне.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa