Инфо

8. август 2013.8. авг 2013.
ГРАДОНАЧЕЛНИК УРУЧИО НАГРАДЕ ЗА НАЈЛЕПША ДВОРИШТА И ТЕРАСУ

УРЕЂЕНА ДВОРИШТА ЛЕПША СЛИКА ГРАДА

Градоначелник Шапца Милош Милошевић посетио је прошле среде првонаграђене у Конкурсу за избор најлепшег дворишта у граду и селу, и најлепше градске терасе. Акцију, чији је циљ афирмација уређене животне средине, организовали су Градска управа града Шапца и РТВ АС. О наградама је одлучивала комисија који су чинили архитекта, пејзажне архитекте, стручњаци у области садње и гајења биљака, као и представници грађана.
У конкуренцији више од 30 дворишта, за најлепше двориште у селу изабрано је двориште Миливоја Исаиловића из Богосавца, улица Вука Караџића 65, најлепше двориште у граду је двориште Драгане Арнаутовић, Ивањданска 2, а најлепша тераса припада Будимиру Анићу, улица Дринске дивизије 8.
Како је градоначелник Шапца нагласио, уређујући дворишта домаћини уређују и град и село.
- Град Шабац цени труд грађана да животни простор учине лепшим и пријатнијим за живот, чиме уређују простор који сви заједно делимо, истакао је градоначелник Шапца Милош Милошевић.
Награда за освојено прво место је 30.000 динара, за друго 20.000 и треће 10.000 динара.
Добитници друге и треће награде за најлепше двориште у граду и селу, и најлепшу градску терасу, имали су прилику да у просторијама РТВ АС чују образложење комисије која је оцењивала њихово ангажовање. Како је навела помоћница градоначелника Шапца за архитектуру Маријана Васић, председница комисије, вредновани су креативност, оригиналност, заступљеност различитих биљних врста, као и складност оствареног амбијента.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa