Инфо

15. август 2013.15. авг 2013.
ИНТЕНЗИВНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У КРУПЊУ

ВЕЛИКИ ПОСАО УПРКОС ЖЕГИ

По наводима општинског руководства иако је сезона годишњих одмора у јеку, у Крупњу нема заостајања када је реч о радовима на реконструкцији и изградњи путне мреже
Ових дана у Крупњу се вредно ради на реализацији бројних пројеката. Најпре бих споменуо реконструкцију и изградњу путне мреже. Ту имамо деонице чије асфалтирање финансирамо из буџетског програма, и 75 километара регионаних путева који су од недавно припали под надлежност општине - истакао је председник општине Крупањ Раде Грујић.
Када је реч о путевима чија се изградња и реконструкција финансира из општинског буџета, по Грујићевим речима до сада је асфалтиран део пута према Мојковићу, деоница која води ка Шљивови, док се наредних дана очекује почетак извођења радова на пет улица ужег градског језгра.
-Предстоји нам тендер за санацију и адаптацију локалног пута Л 19, док су укупне буџетске инвестиције за наведене радове 28 милиона динара ““ каже Грујић.
Републичком уредбом од фебруара ове године, око 75 километара регионалних путева је пренето у надлежност општине.
- Када је та уредба ступила на снагу, речено нам је да ћемо од Републике добијати по 500.000 динара по километру за одржавање тих деоница. Међутим ребалансом буџета тај износ је преполовљен, објашњава Грујић и наводи да је за повлачење ових средстава општина прво морала да именује координатора, који је урадио План летњег одржавања, са којим се сагласило надлежно министарство, а потом се приступило спровођењу поступка јавне набавке за избор извођача радова.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa