Инфо

12. септембар 2013.12. сеп 2013.
ПОСЕТА СЛИКАРА ИЗ ЛИПОЛИСТА ФРАНЦУСКОЈ

ТОПАЛОВИЋ ОЧАРАО ФРАНЦУЗЕ

Аутор око 4.500 слика и заљубљеник у село Слободан Топаловић и у 68. години живота мета је знатижеље многих. Излагао је у десетак земаља а на ред је дошла и Француска и град Шевром на Лоари и то никако случајно.
- Моји домаћини, француска породица где је супруга одличан сликар а случајно видела моје слике позвала ме у госте и у граду музеја излагао сам 17 дана у изложбеном простору репрезентативног подрума вина. Свакодневно око 1.000 људи је посетило изложбу а 53 слике су плануле брзо. Нови сусрет је заказан а посета и у локалном листу приказана како доликује, почиње Топаловић и додаје.
- Ту сам упознао професора Ђорђевића који је предавао на београдском Медицинском факултету а сада живи у Француској па смо се чак и побратимили. Он ће у Србију које се ужелео а ја надам се опет у Француску која ми се допада због реда али ми смо чудо, нама је Господ све дао али не сналазимо се. Туга али попут судбине мог етно села нема ни разумевања. Али радимо пуном мером, чини се и добро јер Французи не зову сваког, мало у шали каже Топаловић.
Слика овај неуморни ствараоц 43 године а дар су усвојили и ћерка и син који су недавно имали и изложбу. Лоза се наставља и оно што Топаловић жели да село живи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa