Инфо

19. септембар 2013.19. сеп 2013.
О УЧИЊЕНОМ У ПРЕТХОДНОМ ПЕРИОДУ И ПЛАНОВИМА ЗА БУДУЋИ РАЗВОЈ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ КРУПАЊ, РАДОМ ГРУЈИЋЕМ

ОЖИВЕТИ СЕЛО ЗНАЧИ САЧУВАТИ КРУПАЊ

Иако су буџетска средства била оскудна, општинско руководство у протеклом периоду успело да реализује неколико значајних програма . Природне особености краја као и традиција воћарске производње и сточарства чине добар потенцијал за развој пољопривреде. С тим у вези из општинске касе издвојено око 18 милиона динара за различите видове подстицаја, док је за наредну годину планирано да се у ове сврхе определи више новца. Међутим, надлежни тврде да правог опоравка села може доћи само оживљавањем за
Са годишњим буџетом од 525 милиона динара општина Крупањ спада у неразвијена подручја. Но, упркос оскудним средствима, у општинској управи се интензивно ради на остварењу зацртаних циљева који би требало да допринесу бољем животу у Рађевини. Када је реч о инфраструктури, ове године, предност је имала реконструкција путне мреже.
-Акценат је био на локалним путевима. На територији општине Крупањ имамо 227 километара локалних путева, од тога 76 километара је под асфалтом. Овде је урађен велики посао, јер је свих 76 километара деоница које су биле у катастрофалном стању сада окрпљено. Буџетом је програмски предвиђено асфалтирање пута у Шљивови као и асфалтирање пута у Мојковићу. Радови су са успехом приведени крају, док је асфалт постављен и у пет градских улица у Крупњу - навео је председник општине Крупањ Раде Грујић и објаснио да када је реч о реализацији програмског дела буџета предстоји велики посао а то је изградња колектора за пречишћавање отпадних вода у доњем делу града.
Село без задруге не може опстати
Природне особености краја као и традиција воћарске производње и сточарства чине добар потенцијал за развој пољопривреде. С тим у вези је за различите подстицаје и кредите из општинске касе опредељено 18 милиона динара, док је за наредну годину планирано да се у ову сврху определи више новца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa