Инфо

19. септембар 2013.19. сеп 2013.
МИРКО ФИЛИПОВИЋ ДВМ, ДИРЕКТОР ВЕТЕРИНАРСКОГ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКОГ ИНСТИТУТА

ПОСВЕЋЕНОСТ СТРУЦИ И НАУЦИ

Стручност утемељена у полувековној делатности. Превазиђени неспоразуми, Институт унапређује пословање. Добијена акредитација потврда и знак поверења
Ветеринарски специјалистички институт у Шапцу кроз полувековно постојање доживљавао је неколике трансформације али остао посвећен струци и науци, као је и данас. Делује на простору Мачванског и Колубарског округа, односно 14 општина где се налази скоро 90.000 газдинстава као и више од стотину произвођачко прерађивачких фирми међу које спадају кланице, млекаре, фабрике сточне хране али и мини фарме и скоро све су под сталном контролом квалитета здравствене и хигијенске исправности.
Актуелни директор Ветеринарског специјалистичког института у Шапцу, Мирко Филиповић, доктор ветеринарске медицине, на ту функцију постављен је одлуком Владе Србије 18. јуна ове године. Одлучан да унапреди пословање и сачува углед Института, превазилазио је одређене несугласице које су се јавиле у колективу и ових дана потврђује чврсту опредељеност за успех и будућност ове установе.
Када сте именовани на место директора, какви су односи владали у колективу?
- У првом моменту то је био један тихи отпор као и краћи протест радника од око сат времена када су негодовали на такву одлуку Владе Србије. Међутим, након три дана, када сам и функционално преузео дужност, затекао сам тешко, односно изненађујуће стање. О чему се радило, претпостављам да су на позив бившег директора један број радника, око десет, отворили боловања. Нормално у боловања, гледајући са стручног аспекта, не могу да сумњам, ту су надлежни органи да о томе говоре, зато сам и поднео захтев за ревизију свих тих боловања на шта ћемо добити званични одговор. Значи, тих дана је остао само један ветеринар специјалиста епизодиолог и неколико ветеринарских техничара који нису желели на такав начин да урушавају специјалистички институт. Ипак, и са тим бројем људи успели смо у року од два до три дана да одржимо пуну проходност послова. Један део узорака је ишао, у питању су узорци са одељења микробиологије, ишао је у Београд и тамо су извршена сва испитивања у максимално могућем кратком року. Након тога дошло је до повратка са боловања, односно годишњег одмора дела људи који су разумни и који су схватили сву реалност и сву суштину и од тог тренутка ситуација је заиста била у потпуности стабилна.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa