Инфо

3. октобар 2013.3. окт 2013.
ОДРЖАН 5. ФЕСТИВАЛ ЗИМНИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

САЈАМ ПОДСТИЧЕ ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ДУХ

Прошлог петка у Коцељеви отворен је пети, јубиларни сајам зимнице, који је трајао два дана и окупио велики број излагача и посетилаца.
Ову јединствену привредно-туристичку манифестацију у нашој земљи посетио је и први потпредседник Владе Републике Србије Александар Вучић и оценио да је Фестивал зимнице изванредан. Он је поручио да ће увек бити снаге и могућности да Србија тако нешто помаже. Вицепремијер је нагласио да је циљ Владе Србије да направи што више фабрика и подигне прерађивачку индустрију, те да ће разним подстицајима то у наредном периоду и успети.
- За нас је важно да производимо не само сировину, продајемо пшеницу, кукуруз, краставац и парадајз, већ да правимо полупрерађевине и прерађевине. Видео сам данас неке производе које су пољопривредна газдинства, пољопривредни предузимачи донели овде и показали. Ти производи боље изгледају него у многим земљама на Западу. Нема земље у којој нисам био, али и краставац са љутом папричицом и слатко са шљивама и пекмез од шљива са лимуном и поморанџом, мало ко уме да направи као што то умеју наши српски домаћини. Наше је да то популаризујемо, да покушамо да помогнемо домаћинима да пронађу најбоље могуће тржиште а онда њихово да раде још вредније, још више и да на тим својим производима зараде - рекао је Вучић и додао да ова манифестација подстиче предузетнички дух и показује шта имамо, чиме хоћемо, можемо и треба да се поносимо.
- Следеће године очекујем још већи број излагача и сигуран сам да ће Коцељева и Фестивал зимнице постати стециште, место окупљања свих оних који имају нешто или који имају много тога да понуде - изјавио је први потпредседник Владе Републике Србије.
Окупљеним посетиоцима петог сајма зимнице у Коцељеви обратио се и председник општине Верољуб Матић који је истакао да је веома радостан што је коцељевачка општина у прилици да угости Вицепремијера српске Владе, јер како је рекао, “господин Вучић је највиши државник Републике Србије који је у овом миленијуму дошао у Коцељеву а да повод доласка нису избори“.
Говорећи о Фестивалу Матић је изјавио да је примарни циљ манифестације да се тржишту презентује храна а не само сировина из овог краја.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa