Инфо

17. октобар 2013.17. окт 2013.
НА ЛЕТЊИКОВЦУ ОТВОРЕНА ЈЕДИНСТВЕНА

ШКОЛИЦА У ПРИРОДИ

Носећи са поносом име др Михаила Дуњића у понедељак, 14. октобра, свечано је отворен реновиран објекат који је већ угостио првих двадесет двоје малишана припремне предшколске групе вртића „Младост“
Летњиковац је у понедељак добио још један објекат у коме ће најмлађи Шапчани кроз игру и учење стицати нова знања. Осмишљена као школа за талентовану децу Школица у природи „Др Михаило Дуњић“ ПУ „Наше дете“ нуди шестодневни боравак. Прошавши кроз Менсин програм, уз коришћење сопствених ресурса и специјализовани програм, васпитачи са знањем и искуством биће двадесет четири сата са малишанима.
- У овој Школици у природи желимо да применимо функционалан и логичан начин размишљања. Учимо децу да размишљају на другачији начин. Намера нам је да се умрежимо и са школама које су прошле кроз овај програм и да им омогућимо да доведу талентовану децу у зависности од области интересовања. Интересантно је још и то што ће сва наша деца, 1.200 малишана предшколског програма, како у граду тако и на селу, бити обухваћени овим нашим програмом. Имамо у плану и једнодневне екскурзије ““ рекла је Марица Вулетић, директорка ПУ „Наше дете“.
Некадашњи Дечји стационар, који је заслугом др Михаила Дуњића радио од 1906. до 1921. године, сада је добио другу намену.
- Знате и сами да пре двадесетак година ми нисмо имали историју. Ово је још један показатељ да се људи ипак сећају онога што је било раније и људи који су учинили нешто овде, онде, у целој Србији, да би ми били оно што смо сад. Ја сам трећа генерација хирурга у породици. Мој син наставља такође. Јако сам срећан због овога и посебно због моје деце и унука који ће знати ко је био деда и шта је урадио ““ додао је др Михаило Дуњић, унук др Дуњића, коме је овом приликом уручена урамљена фотографија из 1906. када је освештан Летњиковац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa