Инфо

28. новембар 2013.28. нов 2013.
ВЕРА МАКЕВИЋ ИЗ ДОБРИЋА, ДОМАЋИЦА КУЛТНЕ КАФАНЕ „ТРИ ШЕШИРА“ У БЕОГРАДСКОЈ СКАДАРЛИЈИ

ПАМТИ ПОЦЕРСКА ВИНОГОРЈА

Посао је довео у срце престоног града али топлина родног краја, греје истом мером као она породична или радна из легендарне Скадарске
Са 16 година и великом жељом да успе у животу који је увек био пун искушења, Вера Макевић, угоститељ из Добрића, потражила је своју срећу, најпре у Аранђеловцу, а потом у Београду.
Почетни пословни кораци, чешће су је доводили у Шабац, где је са мужем учествовала на више чивијашких вашара смеха, како Шапчани воле да називају своју традиционалну манифестацију-Чивијада.
После развода, пред младом Поцерком, су се указала светла велеграда и то његовог срца. Јер и данас, тврде Београђани, ко је посетио њихов град, а није био у Скадарлији, као да и није видео престоницу. Вера је имала среће и знања да каријеру угоститељског радника, настави у несвакидашњој боемској четврти Београда, односно култном угоститељском објекту “Три шешира“.
Кажу Верини сарадници да је ова кафана стара више од 160 година у својој богатој историји угостила многе знамените људе али и обичне, свакодневне пролазнике, жељне забаве, разоноде и весеља.
Сада и више протеклих година, такве госте у чувену кафану “свраћа“ домаћица Верица, како јој из милоште тепају. Уверили смо се да јој добро иде, готово сваке вечери. У “Три шешира“ се тражи столица више.
- Воле људи да се опусте и учине срцу на вољу. Ми им излазимо у сусрет, богатом и квалитетном понудом. Ту су разноврсна, укусна јела и пића, музика на увце која ће тешко оставити госте равнодушним, каже Вера.
Она би желела да и Шабац има таква места. Тиме би можда вратио бар део старог сјаја, који уверена је не би био неинтересантан за све већи број гостију из земље и иностранства.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa