Инфо

5. децембар 2013.5. дец 2013.
ФУДБАЛ

САРАДЊА ЗА НОВЕ ТАЛЕНТЕ

На конференцији одржаној прошлог уторка ФК Савациум и ФК Партизан Београд, најавили су наставак сарадње ова два клуба у циљу праћења талентованих играча, а у свему према раније направљеном споразуму о сарадњи. Представници два клуба нису крила задовољство у жељи да национални фудбал напредује, а дечаци из Шапца своју каријеру наставе у реномираном клубу. До сада Савациум је већ изнедрио неколико суперлигаша а на конференцији за новинаре, тренер млађих категорија, Зоран Кокановић је истакао:
- Драго ми је да су из нашег погона четири играча у Партизану, и надам се да ће бити још квалитетних играча који могу своју каријеру да наставе у великом клубу.
Званичну промоцију имали смо на спорском комплексу „Телеоптик“, са још 12 клубова из већих градова Србије када смо и направили овај вид сарадње, у жељи да имамо мрежу клубова како би квалитетну децу пратили, а касније довели у Партизан да праве своју каријеру. Акценат нам је на омладинској мрежи и мислим да смо показали да имамо визију јер смо из наше школе неколико играча пласирали у велике клубове. Жеља нам је да неке ствари унапредимо а наша сарадња отвара такве могућности. Партизан је клуб који деци пружа шансу да се искажу, а касније и могућност да заиграју у иностранству у великим клубовима. Свака генерација треба да подари доброг играча из клубова са којима имамо сарадњу како би једног дана заиграли за први тим Партизана, рекао је Момчило Вукотић некадашњи фудбалски ас.
Сарадња са клубовима треба да има за циљ размену искустава, организовање турнира, да се такмиче у камповима, уз стручан рад и надзор. Тренери ће посећивати екипе и пратити децу. На овај начин промовисаће се и Партизанова школа фудбала и клуб а привући ће се и више деце у клубовима по Србији.
Тренер млађих екипа Партизана, Зоран Мамић истиче да на сваком кораку има талената, и да на време треба обратити пажњу на њих, како би се њихов квалитет надограђивао у доброј школи као што је Партизанова. Познаваоци фудбала знају да је наша школа међу најбољим у Европи, односно друга, после чувене Ајаксове школе фудбала.
У очекивању дугорочне сарадње Шабац би могао да изнедри нове велике таленте, попут Ђукића, Ризнића и других. Фудбалери срећно!

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa