Инфо

5. децембар 2013.5. дец 2013.
КОЦЕЉЕВА

ОПСТАЛА СУДСКА ЈЕДИНИЦА

Од почетка наредне године у Србији ће почети да функционише нова мрежа судова којом је, с једне стране повећан број основних судова а с друге смањен број судских јединица. Недавно је у Скупштини Републике Србије усвојен амандман који је задржао судску јединицу на подручју Коцељеве, за ову и општину Владимирци.
Судска јединица у Коцељеви годишње има више од две хиљаде овера док се суђења свакодневно обављају. Сви се слажу у оцени да би наставак тенденција измештања било које институције из мањих општина, а самим тим и из коцељевачке, озбиљно нарушило квалитет живота локалног становништва.
Према оцени председника општине Верољуба Матића опстанак судске јединице у Коцељеви веома је значајан, првенствено за инвеститоре, који улажу на овом подручју.
- Димензија суда обично се мери према грађанима, привреди, установама, институцијама итд. али чини се да она има једну дубинску димензију. Општине које имају судове, имају нешто много више у односу на оне друге, тако да мислим да је опстанак суда у Коцељеви од непроцењиве вредности. Највећи добитник је општина, други добитници су радници који раде у овој судској јединици а затим привреда. Оно што треба да урадимо и овде и у Владимирцима јесте да оправдамо улогу те судске јединице а то се најбоље ради својим радом, јер се радно место брани радом - изјавио је Матић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa