Инфо

12. децембар 2013.12. дец 2013.
УЗ ЈУБИЛЕЈ

ПОЛА ВЕКА ПОД ИСТИМ КРОВОМ

Културни центар у Шапцу, низом програмских садржаја током године, обележава 50 година постојања
Од првог дана календарске године, Културни центар је најавио обележавање јубилеја што се могло видети кроз реализацију редовних програмских активности. У том смислу, делатности Културног центра иду у неколико смерова: редовне програмске и културно-уметничке активности усмерене према најширој публици кроз изложбе, промоције, презентације, књижевне вечери, пројекције, трибине... Ове године смо интезивирали сарадњу са Предшколском установом „Наше дете“, основним и средњим школама, као и учешћем на разним такмичењима, фестивалима, смотрама и конкурсима. Захваљујући јубиларној години под називом „Пола века под истим кровом“ и новим пројектима као што су Фестивал позоришта средњих школа, Представљање младих уметника, а такође и изузетна сарадња са сеоским школама и домовима културе допринела је да кроз Културни центар прође много већи број посетилаца него претходних година- истакла је директорка Гордана Марковић.
Традиција ове установе започета је давне 1963. године, када је Народни одбор Општине Шабац основао Дом омладине ,,Вера Благојевић“. Установа се налази у згради некадашњег Дома трговачке омладине која датира из 1907. године. Дом омладине је убрзо постао стециште младих људи који су кроз своје клубове, часописе и разне активности, стварали нову климу у култури нашег града. Клуб студената, покретање листа ,,Колоквијум“, оснивање сликарско- песничке групе ,,Боје и речи“, само су почетак дуге приче о овој установи која траје пет деценија.
-Поносна сам на традицију коју има Културни центар, на чијем челу се тренутно налазим. Сматрам то својом великом обавезом и одговорношћу јер треба, не само сачувати, већ и унапредити програм. Ово је некада била једна од водећих културних институција у граду која је под своје окриље прихватала креативне људе из свих области уметности који су својим ентузијазмом, знањем и креативношћу обликовали културну сцену у граду и кроз вишедеценијско деловање оставили неизбрисив траг- каже Гордана Марковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa