Инфо

12. децембар 2013.12. дец 2013.
МЕШТАНИ БЕЛЕ РЕКЕ ЗАЈЕДНИШТВОМ ДОПРИНЕЛИ ЛЕПШЕМ ИЗГЛЕДУ СЕЛА

СЛОГОМ ДО БОЉИХ УСЛОВА ЗА ЖИВОТ

У протеклих осам година у сеоску месну заједницу Бела Река уложено је више од 60 милиона динара. Житељи поцерског села имају амбициозне планове за будућност, који укључују изградњу водоводне мреже, уређење капеле и изградњу терена за мале спортове
Бела Река живи нови живот од 2005. године. Од села које је било синоним за последњу станицу аутобуског саобраћаја до места у ком млади планирају останак, било је потребно осам година. У том периоду, скоро пола милиона евра уложено је у подизање квалитета живота на виши ниво.
- Највише нам је значила изградња пута према Радовашници, а ништа мање значајно није било ни улагање у нову амбуланту и месну канцеларију. Уређена је јавна расвета у селу и поправљено снабдевање електричном енергијом, што нам мнаого значи, каже Верица Лукић мештанка Беле Реке.
Са њом се слаже и члан Савета месне заједнице Боривоје Добрић, који истиче значај улагања у путну мрежу.
- Пре 2005. године путна инфраструктура је била толико лоша да у њиве нисмо могли да уђемо са тракторима. У последњих осам година много тога се променило, изграђено је доста малских путева захваљујући средствима које је донирао град и које су обезбедили сами мештани. Потребно је наставити тај пројекат, јер је дао веома добре резултате, каже Добрић.
На последњим изборима за Савет месне заједнице поново је победио Сретен Живанић, градски одборник из редова „Заједно за Србију“, који има још планова за село. Најважније је, како сматра, да се до 2016. године изгради водоводна мрежа, али се на томе не сме стати.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa