Инфо

19. децембар 2013.19. дец 2013.
ПРОШЛОГ ПЕТКА ШАПЧАНИ БИЛИ

БУДНИ УЗ КЊИГУ

Ни хладно, магловито време ни друга градска дешавања, нису спречила велики број шабачких заљубљеника у књигу да посете прошлог петка Књижару-галерију „Сова“. У пријатној атмосфери, међу великим бројем наслова, свако је могао пронаћи нешто за своју душу. Попусти од двадесет до четрдесет одсто за сва „Лагунина“ издања и десет одсто за остале издаваче били су повод више да се „Ноћ књиге“ и овога пута претвори у праву малу манифестацију.
- Књиге нису толико скупе као што изгледа јер просто треба време да се једна књига прочита па кад се то време подели са оним што је плаћено и колико се добије из те књиге мислим да ипак може да се издвоји бар мало. Ако ништа постоје библиотеке. Овакве „Ноћи књиге“ много значе. Са чланским картама, чланаринама у Клубу читалаца и попустима значи много. Четрдесет одсто, рецимо, вечерас је баш велика цифра, односно уштеда. Људи или воле или не воле књиге тако да онима који воле њима вероватно не треба никаква порука““ рекла је Јелена Хинић, књиговођа.
Најпродаваније књиге биле су најновији роман Халеда Хосеинија „А планине одјекнуше“, трилер Харлана Кобена „Шест година“, епска пустоловина у величанствену Севиљу из шеснаестог века Хуана Гомеса-Хуарда „Легенда о лопову“, „Ишчезла“ Џилијен Флин и „Божић у Капкејк кафеу“ Џени Колган.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa