Инфо

10. април 2014.10. апр 2014.
У БОГАТИЋУ НА БЛАГОВСЕТИ

ОТВОРЕНА ТРКАЧКА СЕЗОНА

Прво галопско такмичење у нашој земљи обележили Каспер и Ренџи. Више од 3.000 људи уживало у четири трке са преко 30 коња
Хиподром у Богатићу, култно место окупљања Мачвана и осталих љубитеља коњичких трка био је у понедељак, домаћин првом овогодишњем тркачком дану у Србији, где је наступило више од тридесет галопера.
На програму су била четири галопска надметања. Трка дана, била је Хандикап један, под називом “Алф“, на деоници дугој 1.300 метара, где је учествовало шест грла. У том такмичењу, најбржа била је Асасина Трлић, из штале “Сладојевић“, а у седлу те омице био је, Сакић. Друго место освојио је Паво Нурми, са Вујковићем у седлу, трећа је била Летициа Захарова, са Крстићем и иза њих кроз циљ прошла је Телма Томас, са Шашићем.
У такмичењу галопера од четири и више година старости, Категорије четири, у пробни галоп изашло је 11 од 12 уписаних галопских грла. Деоницу од 1.200 метара најбрже је истрчао Иглс Кол, са Тиком Вујковићем, у седлу. Друго место освојио је, Маестро, којег је јахао и седлао Алекса Шашић, а власништво је штале “Венера Вас“, из Шапца. После велике борбе у правцу, на треће место пласирала се омица из Маова, Луна Милетина, коју је добро одјахао Жељко Илић. У том надметању, у пласман је успело да уђе грло из Крагујевца, Симоне де Витесе, са Милојевићем у седлу.
Такмичење под називом, “Мачванска капија“, уз сулкаше који су традиција Мачве и тог Хиподрома, највише је привукло пажњу три хиљаде посетилаца. Прво су на стазу у пробни галоп изашли Тони Монтана, са Крстићем у седлу, Ши из Манитер, коју је седлао Милојевић, узданица Срђана Пајића, Ренџи са Њезијем, Еспернанца, на чијим леђима у старт машину ушао је Жељко Илић, Мајор Дуле и Сакић, Светислава Костића, Персијан Кет и Мешетовић и Алатаста Русија која је, са Конкољем, ушла у стартну машину. После борбе у финишу прва је Ренџи, која је на руке прошла циљну раван за њом Персиан кат, те Тони Монтана и Есперанца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa