Инфо

11. децембар 2014.11. дец 2014.
НАЈБОЉИ У СПОРТСКОЈ 2014. ГОДИНИ

ГОДИНА НЕБОЈШЕ ГРУЈИЋА

Жири за избор најбољих у години на истеку имао је лак посао. Председник Сретен Косанић и чланови Тања Илић и Душан Благојевић изабрали су за спортисту 2014. године кајакаша клуба Зорка Колор освајача светског злата за првог у Подрињу Небојшу Грујића. У конкуренцији дама најбоља је била Јагода Зечевић, првак Балкана из клуба АШК.
Колико год да је лето било лако избор је имао своје чари. Велики број предлога и резултати мерени су у танчине а одлуке биле једногласне. По гранским спортовима изабрани су: најбољи фудбалер Никола Милинковић ФК Мачва, фудбалерка Милица Мишић ФК Шабац, кошаркаш Александар Ивановић ОКК Шабац а кошаркашица истог тима Олга Степановић, рукометаш Металопластика Дарко Арсић, рукометашица Ана Радовић из тима Медицинара, каратиста Немања Миловановић из клуба Винер Чиви, Младен Јеличић из кендо клуба Каишин, рвач Витомир Докић из клуба Витез, кајакаш Немања Грујић КК Зорка Колор, спортисти инвалиди Гордана Пешић и Ђорђе Жакић, теквондисти Милош и Драгана Гладовић ТК Летњиковац, боксер Бранимир Станковић БК Мачва, најбољи су из редова ових спортиста по резултатима који су и у даљем току избора били једино мерило.
Када су спортски колективи у питању Рукометни клуб Металопластика је први, кајак екипа Зорка Колор друга а Теквондо клуб Летњиковац трећи.
Међу спортским радницима творац првака света из редова тима Зорка Колор Урош Павловић је први, Дејан Дашић из екипе КК Шабац је био други а тренер АШК Борко Антонић трећи.
Међу спортским радницима аматерима Драган Симеуновић председник ФС Мачванског округа је први, Предраг Станичић из Боксерског клуба Мачва други а Јовица Михаиловић из Рвачког клуба Витез трећи.
Међу најбољим спортским надама први је Огњен Трејгут из клуба Санрајс, следе Јована Кнежевић из гимнастичке екипе Слобода, Тијана Шајиновић из карате клуба Шабац, Тодор Скелеџија СТК Лав, Анђела Бојичић из Шах клуба ИН Дебрц, Лука Познановић Пливачки клуб Делфин, Теодора Јанковић Атлетски клуб Спринт, Мина Гајић АК Темпо, Марко Марковић Теквондо клуб Шабац и Марко Томић ТК Летњиковац.
Додељене су и специјалне награде градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу и предедницима општина Владимирци Владици Марковићу, Богатића Ненаду Бесеровцу и Крупња Раду Грујић, постхумно фудбалској легенди Мачве Небојши Златарићу, пливачком раднику Војиславу Мијићу, бициклистичком ентузијасти Радовану Гајичићу, Фудбалском клубу Раднички Шабачки, женским Рукометним клубовима Медицинар и Мачва, Фудбалском клубу Мачва и Рађевац из Крупња, Тениском клубу Санрајс, Гимнастичком клубу Слобода и Драгану Зарићу из Аикидо клуба Бушидо 1 из Владимираца и Живану Николићу за рекреативни спорт.
У години јубилеја 70. година листа и скоро шест деценија избора спортиста, где је само лист „Спорт“ са годину дана дужом традицијом избора најбољих спортиста у Србији, резултати су изнедрили ова имена. Захвалност члановима жирија за слух према младима и тимовима попут Рађевца који су претрпели поплаве али и малим срединама попут суседних општина. Било како било спортистима уз честитке и жеља за више успеха у лету које долази и уводи нас у осму деценију дружења са брендом Подриња.
У здрављу се читали.
Сретен Косанић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa