Инфо

11. децембар 2014.11. дец 2014.
СЕМИНАР ПОЉОПРИВРЕДНЕ САВЕТОДАВНЕ СЛУЖБЕ

ТРИ ДАНА ЗНАЊА

Традиционални зимски семинар Пољопривредне саветодавне стручне службе окончан је прошле недеље. Током три дана трајања учесници су, захваљујући предавањима еминентних стручњака, дошли до нових сазнања из области сточарства, заштите биља, ратарства и воћарства.
Стицање нових знања, дискусије о интересантним темама, али и разматрање актуелних проблема са којима се сусрећу пољопривредни произвођачи, обележили су традиоционални, шести по реду, зимски семинар Пољопривредне саветодавне стручне службе. Представници ове организације задовољни су посећеношћу скупа и интерактивним односом са гостима.
- И ове године врхунски пољопривредни стручњаци имали су веома запажена и успешна предавања. Они су своја знања из области сточарства, заштите биља, ратарства и воћарства пренели пољопривредним произвођачима, којима таква врста комуникације, посебно када се наводе конкретни примери из праксе, добро дође за унапређење производње. Прездовољни смо односом са учесницима, са којима ћемо и током године имати интензивну сарадњу, не само по питању теорије, већ и практичне помоћи, навео је Дарко Симић, шеф лабораторије Пољопривредне саветодавне стручне службе.
Учесници семинар били су представници газдинстава која током читаве године сарађују са Министарством пољопривреде, угледни пољоприрведни произвођачи, али и ученици Средње пољопривредне школе. Овакви сусрети пружају пилику младима да стекну знањ и мимо класичних наставних облика.
- Ученици који су похађали семинар су иначе на практичној настави, коју на овај начин употпуњујемо. Захваљујући овим предавањима, они имају могућност да дођу до нових сазнања, упознају се са новитетима у области пољопривредне производње која касније могу репродуковати, истакао је Предраг Савић, директор Средње пољопривредне школе.
Према речима учесника семинара, највећа корист од оваквих сусрета је поређење теорије и оставрених резултата у пракси. Колико је зимски семинар значајан и важан догађај за локалне пољоприрведнике потврђује и податак да је током три дана трајања предавања похађало више од 200 гостију.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa