Инфо

11. децембар 2014.11. дец 2014.
ЦЕНТАР МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ““ ШАБАЦ

АНАЛИЗА ГОДИШЊЕГ РАДА

Центар МО Шабац у овој години остварио значајне резултате. Сарадња са државним органима, локалним самоуправама, Војском Србије и другим структурама на задовољавајућем нивоу. Сарадња са средњим школама у општинама Шабац и Богатић, са Месним канцеларијама и матичним службама знатно је побољшана и унапређена. Центар МО Шабац међу најбољима у Региону. Уручене захвалнице граду Шапцу, команди гарнизона и РЈ ПТТ Шабац
Центар министарства одбране у Шапцу и ове године организовао је годишњу анализу сарадње са државним органима и јединицама локлане самоуправе Шапца и Богатића, које покрива овај Центар, за 2014. годину.
Анализа је одржана у просторијама касарне “Церски јунаци“, уз учешће представника Градске управе Шапца, Општинске управе Богатића, Трећег одељења за друштвене делатности ““ Шабац, Четвртог одељења за друштвене делатности Богатић, Полицијске Управе Шапца, Станице полиције Богатић, Команде гарнизона Шабац, Одељења за ванредне ситуације - Шабац, Опште болнице Шабац, Домова здравља Шабац и Богатић, Прекршајног суда Шабац и РТВ Шабац.
Испред Регионалног центра МО Ваљево анализи је присуствовао мајор Ненад Јевтић. Анализа је вршена по осам области из надлежности Центра МО у Шапцу. У уводном делу начелник Центра МО у Шапцу Младен Бероња истакао је да је Центар у текућој години остварио значајне резултате у свим областима у виду сарадње са државним органима и органима локалне самоуправе, представницима ВС и другим структурама из надлежности Центра.
Милоје Васић, професор НО, анализирао је свих осам области из активности Центра и истакао да су по многим питањима постигнути задовољавајући резултати. Неке од уочених слабости током године односе се на појединце ван ових структура.
Верица Станивуковић, такође из ЦМО, појаснила је нека питања из области војне обавезе где, углавном, најчешће се јављају одређени проблеми, а то је неодазивање на позиве државних и судских органа. То чине поједини војни обвезници који не ажурирају своје личне податке код својих јединица МО.
У свом излагању Начелник Младен Бероња истакао је и да је остварена сарадња са поштом, Домовима здравља, Општом болницом, Полицијским станицама, Основним и вишим судом око реализације лекарских прегледа који се односе на добровољно служење војног рока ““ на веома задовољавајућем нивоу.
Представник Регионалног Центра МО Ваљево мајор Ненад Јевтић изнео је задовољство сарадњом са 27 општина и градова у региону, где живи око милион становника, и истакао да Центар МО Шабац спада међу најбоље у региону у планирању и извршавању свих обавеза из области одбране.
Ове године, истакнуто је током анализе, шабачки Центар је имао изузетну активност око промоције и уписа кандидата за Војну гимназију и за Војне академије.
Кроз неколико дискусија разјашњени су неки проблеми који се у будуће у раду не би требали да јављају.
У реализацији годишњег програма рада ЦМО, истакнуто је, значајну улогу имала су шабачка средства информисања ““ Радио Шабац, ТВ Шабац и “Глас Подриња“, на чему им је одато заслужено признање.
Анализа је завршена уручивањем захвалница Граду Шапцу, РЈ ПТТ Шабац и Команди гарнизона Шабац.
С. Стојановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa