Инфо

11. децембар 2014.11. дец 2014.
ВОЈНИ ПЕНЗИОНЕРИ ШАПЦА

ОДРЖАЛИ ГОДИШЊУ СКУПШТИНУ

Градоначелник Небојша Зеленовић, Председник УВПС Љубомир Драгањац, командант гарнизона потпуковник Синиша Маринковић и други били су гости на годишњој Скупштини УВП Шабац
Протекле седмице Удружење војних пензионера одржало је редовну годишњу Скупштину у просторијама касарне „Церски јунаци“, на којој су сумирани резултати рада Удружења. Извештај о раду поднео је председник Ђорђе Момчиловић.
Момчиловић је констатовао да је за војне пензионере ова година била доста успешна по већини питања активности, ма да је било могућности да буду и бољи резултати, што остаје као трајни задатак чланству за повећану активност у наредној години.
Скупштина је у организационом погледу, такође, била веома успешна, а памтиће се још и по томе што је један председник општине, односно градоначелник дошао на Скупштину и поздравио све присутне. Градоначелник Небојша Зеленовић врло бираним речима поздравио је присутне на скупштини и захвалио се свим војним пензионерима који активно раде и више друштвених структура у општини. На крају свог поздрава, оно што је обрадовало све војне пензионере, Зеленовић је обећао да ће помоћи око изналажења погодне просторије у граду са потребним инвентаром за обављање службених послова Удружења. Ово његово обећање бурно је поздрављено.
Поред градоначелника Шапца Скупштини су присуствовали Љубомир Драгањац, председник УВПС, Зоран Вучковић, председник ГО УВПС, представници удружења војних пензионера Лознице и Сремске Млтровице, СУБНОР-а Шабац, командант гарнизона Шабац потпуковник Синиша Маринковић, Војног одсека и Удружења резервних војних старешина, МЗ Јарак и представници Опште болнице - служба за физикалну медицину.
По излагању Момчиловића у рад Скупштине укључио се и Љубомир Драгањац, председник УВПС. Он је укратко информисао присутне о тренутном стању у УВПС и свакодневним проблемима са којима се сусрећу, а мало дуже је говорио о односу државних органа, у првом реду судских и ПИО, у решавању седмогодишњих захтева војних пензионера за усклађивање војних пензија за 11,06 %.
Председник ГО УВПС Зоран Вучковић говорио је о стамбеној проблематици, за коју су Шапчани највише заинтересовани, јер њих 54 још увек немају решено стамбено питање. Као и претходни говорник и Вучковић је истакао да и по овом питању, од стране државних органа има доста неправилности у додели станова. За сада ово питање се решава искључиво доделом стана. Више нема одобравања зајма за стан. Станови се више деле цивилним лицима на служби у ВС него војним пензионерима. Удружење по овом питању веома је ангажовано и покушава, поред осталог, да и преко средстава информисања дође до повољнијих решења.
По излагању Љубомира Драгањца и Зорана Вучковића неколико присутних на Скупштини изнели су своје и друге проблеме и тражили ближе објашњење. Међу овима који су тражили објашњење били су Цвико Марић и Живорад Тимотић.
Скупштина је завршила рад поделом захвалница најактивнијим члановима у протеклој години. Председник УВПС Љубомир Драгањац уручио је градоначелнику Небојши Зеленовићу републичку захвалницу за досадашњу сарадњу и помоћ војним пензионерима Шапца. Захвалнице су добили и Милан Бркић и Радмила Косановић. Председник УВП Шабац Ђорђе Момчиловић уручио је захвалнице Удружења Младену Симићу, др Маринели Кнежевић, Боривоју Пекмезовићу и Општој болници - служба за физикалну медицину.
С. Стојановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa