Инфо

11. децембар 2014.11. дец 2014.
СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА КОЦЕЉЕВА

ВАЖНА ПИТАЊА НА ДНЕВНОМ РЕДУ

Прошле недеље на дневном реду седме седнице Општинског већа нашла су се питања која су веома значајна за функционисање ове локалне самоуправе и њених јавних предузећа у наредној години, међу којима је најважније разматрање предлога Одлуке о буџету општине за 2015. годину.
Према овом предлогу, који су усвојили чланови већа и који ће се ускоро наћи и пред одборницима Скупштине општине, планирани су укупни приходи у висини од скоро 288 милиона динара, док су расходи предвиђени у износу од преко 291 милион. Планирани дефицит у општинској каси, који износи нешто више од 3,5 милиона динара, биће покривен пренетим неутрошеним средствима из претходне године.
Надлежни су оценили да је предлог буџета за 2015. годину реалан и рестриктиван и да су поједине групе трошкова смањене и за 15 одсто.
Ипак, коцељевачка општина ће, према предлогу у буџету, и у наредне три године наставити да инвестира у изградњу инфраструктурних објеката. Биће улагано у рехабилитацију уличног система и путне инфраструктуре, радиће се на даљем побољшању електро мреже, на изградњи јавне расвете и фекалне канализације као и на наставку опремања индустријске зоне.
Чланови већа су разматрали и извештај о стању безбедности саобраћаја на подручју ове општине у текућој години, затим предлоге програма пословања и финансијских планова за наредну годину Јавног комуналог предузећа „Прогрес“ и Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и изградњу, а усвојен је и предлог локалног акционог плана запошљавања којим је предвиђено да коцељевачка општина у 2015. години издвоји три милиона динара за запошљавање кроз јавне радове и стручну праксу.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa