Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
Деца и даље верују

ДЕДА БЕЛИ ПОКЛОНЕ ДЕЛИ

Деца су одувек својим осмесима и радошћу били најбољи весници новогодишњих празника. Данас су много боље информисана, користе интернет и технологију али ипак и даље верују у новогодишњу чаролију. У вртићу „Чигра“ све је спремно за дочек Деда Мраза, певају се песме и праве честитке. У прилог томе говори и мноштво жеља које су се ове године нашле на његовом списку.
- Волела бих да ми Деда Мраз донесе браон меду и јако се радујем због тога- каже петогодишња Јована.
Неки су већ одавно послали писмо са жељама.
- Послала сам писмо Деда Мразу у коме сам написала своје име и тражила робот-мацу - каже петогодишња Јана.
Уз жеље стоји и обећање да ће и ове године бити добри и слушати родитеље.
- Поручио сам Деда Мразу да сам ове године био добар, почео сам како су моји родитељи хтели да спавам сам и зато сам од њега тражио поклон за мене и моју сестру - каже петогодишњи Филип.
Према речима васпитача, новогодишњи дух је нешто што код деце граде у току целе године, учећи их правим вредностима.
- Празнично расположење код њих подстичемо кроз разговор, приче и песмице које овде уче. На тај начин се трудимо да код њих изазовемо позитивна осећања која су карактеристична за празнике и ово доба године - каже васпитачица Драгана Мишковић.
Код куће се родитељи и најближи труде да угоде деци за празнике и обезбеде им успомене којих ће се сећати када одрасту.
- Припремамо се од 1. децембра, китимо јелку, правимо честитке, причамо приче и песме о Деда Мразу а ту је и списак жеља који за њега састављамо - каже Тања Стојичић, тетка четворогодишње Николине.
Празници се ближе а деца певају и са усхићењем припремају забаву за Деда Мраза који ће и ове године традиционално посетити њихов вртић, донети поклоне и сликати се са њима. До када ће њихова вера остати јака остаје да се види али звук искреног дечијег смеха, свакоко јесте и увек ће бити носилац новогодишњег духа.
Д. Мићић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa