Инфо

8. јануар 2015.8. јан 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ИМА ЛИ ЗИМЕ

Прође и то. Као што све лепо брзо пролази. А шта долази, видеће се.
У међувремену се свашта дешавало. Пред крај године Скупштина усвајала буџет па у жестокој расправи једног посланика избацили из сале због, како рекоше “уличарског понашања“. И даље се наши политичари не разумеју. Навикли да многе проблеме и дилеме решавају по улицама па то пренели и у високи државни дом.
Година тек што је прошла а ми је још увек анализирамо. Ако би је резимирали онда би и ремизирали. Јер, нико није добио, али нико није ни изгубио. Они у власти морали су и да пазе на државу, и да штите народ, и да удовоље страним факторима, али и да сачувају власт. Они који нису на власти, морали су да раде, или не раде своја посла и да се удворавају власти. Живот је пун промена а опет исти.
Па кад тако резимирамо ону претходну, шта рећи. Наши драги неизбежни адвокати, без којих Србин не може и за које увек нађе пара, и они су тражили своја права. Како их сад медијски окривити кад и они некад нам могу затребати. Па учитељи, наставници, професори... и они су тражили некаква своја права. А како им сад медијски замерити, удариће лошим оценама по деци. Па и доктори и њихови помоћници, и они нису адекватно вредновани, па се буне. Ајд сад њих окриви па им дођи под нож. Па и они што нас штите и бране, и они су тражили права. Како и њих окривити за то, прорадиће пендрек. Па и они што нам одржавају стазе и путеве, ни они нису у сјајном стању, па ко да их окриви, све ће нам то оставити да сами покупимо. Па и они ... их кад би све набрајали, потрајало би, боље рећи “нама је све добро, само понешто и по неко неваља“.
Први пут од како је школство у Србији, ђаци отишли не оцењени, односно нису добили књижице. Биће у будућности кад ти садашњи ђаци порасту да ће оцењивати ове који сада њих нису оценили. Углавном, неко ће лоше проћи на испиту.
Ми Срби као луди запели да уђемо у ту фамозну Европску Унију, а ти исти јевропејци, стари и новопечени, отимали се да новогодишње празнике дочекају код нас. Кажу да је овде све јефтиније. Па где ми онда да идемо не би ли нашли повољније услове живота.
Уз ону познату Новогодишњу честитку у којој се пожели здравље и срећа а све што недостаје може се купити код Кинеза, дође и нова порука. Ушао наш човек у кинески дућан, наравно ових зимских дана, и по старом српском обичају у знак поздрава рече “има ли зиме?“, а продавачица одговори “има, 350 динара“!
Бранко Јелић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa