Инфо

8. јануар 2015.8. јан 2015.
МИНИСТАРКА ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ ПОСЕТИЛА КРИВАЈУ

ВАЖНИ СУ И МАЛИ ПРОЈЕКТИ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић боравила је у уторак у селу Криваја, где је најавила почетак завршних радова на путу који ће убрзати саобраћај између градова Шапца и Лознице и општине Крупањ
Обавеза Владе Србије је да, осим капиталних инфраструктурних пројеката, финансира и активности које су од огромног значаја за житеље малих средина, као што је село Криваја, истакла је министарка Зорана Михајловић приликом посете овом месту. Криваја ће, захваљујући средствима која су обезбеђена из републичког буџета, на пролеће добити нову саобраћајницу, која ће у многоме олакшати везу са градовима Шабац и Лозница, али и са општином Крупањ.
- Пут од три километра је мали пут, али овим људима он је од животног значаја. Више од две године житељи Криваје чекају пут, због чега сматрам да су можда били кажњени зато што су се другачије определили на изборима у односу на владајуће странке у Шапцу. Ми ћемо направити овај пут, јер је он од великог значаја за људе који живе овде. Влада Србије има средства која може да усмери ка локалним самоуправама за изградњу путева попут овог, те очекујем да у марту и житељи Криваје добију нову саобраћајницу. Не размишљамо о томе ко је на власти у неком граду или општини, већ о томе шта су приоритети, рекла је Михајловићка.
Локална самоуправа извршила је припремне радове на саобраћајници, али у буџету није било довољно средстава за асфалтирање. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић подсетио је да је у Кривају током последњих неколико година уложено доста новца.
- У Криваји смо, као град Шабац, у путну мрежу до сада уложили више од 60 милиона динара. Урађена је саобраћајница од центра села до раскршћа а направљен је и пројекат и обављени припремни радови на путу о коме смо разговарали са министарком. Само за ту инвестицију потрошили смо 20 милиона динара. Асфалтирање, због недостатка новца, нисмо успели да завршимо. Без обзира на то што немамо увек довољно новца, трудимо се колико год можемо да изједначимо услове живота на селу и у граду. То смо радили у свим местима, па тако и у Криваји. У овом месту смо реконструисали школу, амбуланту и цркву током последњих неколико година, рекао је Зеленовић.
У Криваји је недавно обновљен мост преко Добраве, који је настрадао у мајским поплавама. Вредност инвестиције износила је четири милиона динара, а налог за извршење радова стигао је од предузећа „Путеви Србије“.
- Мали мостови, односно пропусти, имају велики значај у многим селима у Србији. Када је овај мост срушен, део становника Криваје морао је да обилази и до 10 километара како би дошли до својих одредишта. Инвестиције и радови на оваквим пројектима нису преобимни, али је њихова основна карактеристика у томе што олакшавају живот људима. Тако ће бити и са новим путем, који ће олакшати живот мештанима овог села, навео је Зоран Дробњак, директор Јавног предузећа „Путеви Србије“.
Реализација два значајна инфраструктурна пројекта доста ће олакшати живот мештанима Криваје.
- Овакве ствари су од животног значаја. До лекара и до школе смо обилазили и по 10 километара. Мост и пут нам пружају могућност да доста лакше обављамо своје обавезе, рекао је мештанин Милан Симић.
Рок за завршетак радова на изградњи саобраћајнице је крај марта, или почетак априла текуће године. Житељи Криваје ће до тада моћи да рачунају и на то да ће им деца безбедније и брже стизати до школе, пошто су представници града истакли да ће већ наредне недеље решити проблем превоза ученика у овом месту.
АУТО-ПУТ ШАБАЦ - РУМА ПОЧИЊЕ ДА СЕ ГРАДИ 2016. ГОДИНЕ
Министарка Михајловић најавила је да ће следеће године почети реализација значајног пројекта, изградње ауто-пута који ће повезати Шабац и Руму.
- Овај пројекат је и даље актуелан. Због недостатка средстава у текућој години, није могуће очекивати да радови почну у 2015. Карактеристика ове Владе Србије је да планира на дуже, да тачно знамо шта ће се радити у наредних три до пет година. Ауто-пут Шабац-Рума ће доћи на ред 2016. године, а средства за те намену су већ испланирана и опредељена, рекла је Михајловићка.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa