Инфо

15. јануар 2015.15. јан 2015.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

У СУСРЕТ 2015. ГОДИНИ

Тек започела а толико енигми. Рекло би се од очекивања челних људи установа и предузећа у Владимирцима. Изузетно тешка 2014. је за њима а од текуће очекује се да буде боља.
- Поплаве па градоносне неприлике ионако скучен буџет учинили су немоћним да урадимо више. Ипак крпили смо ударне рупе и поједине деонице пресвукли асфалтом, шљунчили путеве и уобичајено поправљали колико се могло а урађено је доста. Надамо се и у овој години истом току, зашто не и бољем буде ли услова, каже вршилац дужности директора Дирекције за путеве Константина Марковића. Треба додати да је разуђена мрежа путева што општинских што добијених од државе на старање по некима и преко 500 километара велики изазов и за боља лета.
У Центру за социјални рад вршилац дужности директора Драган Савкић истиче сличну слику.
- Тешко је по обичају јер је природа посла таква. И поред скромног буџета општина се постарала да издвоји једнократне помоћи уз уобичајене, а сарадња са Црвеним крстом изнедрила је пакете помоћи. Значајно пошто је евидентно увећање корисника било ког вида помоћи. Уз текуће послове и едукације чинили смо све да испоштујемо невољнике колико је год то могуће, а биће исто и у текућој години, најављује Савкић.
У Црвеном крсту општине секретар Петар Поповић, бележи са невеликом екипом и огромним радом бројне активности од давања крви до помоћи избеглима којих је само са простора Обреновца било стотине.
- Поплаве су учиниле своје и у нашим селима, али су стигли и поплављени из општине Обреновац. Силним радом изборили смо велике количине роба свих врста. Редовно смо их расподељивали по селима на кућни праг, а како их је остало и даље на овом простору наставићемо и у овој години. Напомињем да смо колико је могло помагали свакога коме се и колико могло у години која је била тешка, а ни ова неће бити лакша јер невољника је све више, вели Поповић.
У Јавном комуналном предузећу “Извор“ вршиоц дужности директора Ратко Драгојевић сумира тешку годину.
- Нама је било тешко сада ништа лакше, а све бих урамио убеђењем да ће ово бити година за преживљавање пошто је обавеза доста, а решења мало. Ми ћемо учинити све да буде боље али понављам, да се преживи, очекује Драгојевић.
У предшколској установи “Сунцокрети“ уз јубилеј и силни конкурси су дали резултата па је година била успешна, каже директорка Зорица Милошевић.
- Од фондације Новака Ђоковића добили смо средства да уредимо вртић у селу Јаловик али и други бројни пројекти су дали резултат. Уређени су простори попут Меховина и Вукошића, а са децом се ради примерено и на задовољство свих. Таква ће бити очекујемо и година која тече на радост пре свега најмлађих, уз осмех каже директорка “Сунцокрета“.
И тако из очекивање у очекивање нада у боље. А да ли ће текућа година бити од слуха за жеље, показаће време.
С.К.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa