Инфо

15. јануар 2015.15. јан 2015.
ФОЛКЛОРНЕ СВЕЧАНОСТИ У БОГАТИЋУ

ЂИДО ОСВАЈА ПУБЛИКУ

Крајем прошле и почетком ове године фолклорни ансамбл “Ђидо“ из Богатића, који више деценија ради у оквиру Културно-образовног центра Богатић, потврдио је у неколико наврата своје велике вредности. Чланови овог ансамбла успешно су представљали крај али и целу Србију на бројним фестивалима фолклора у иностранству.
У наступу који су назвали “На многаја љета“, игром и песмом заступили су многе крајеве у Србији. Почетак је, разуме се био кореографијом “Мачва“, припремног ансамбла, коју је поставио њихов, веома успешни уметнички руководилац Милош Симић. Свирали су чланови Народног оркестра под управом Зорана Пузића. У организационом смислу, као и увек велики допринос је Културно-образовног центра Богатић и његовог предузимљивог директора Ивана Радовановића.
Сценом у биоскопској сали у Богатићу, која је била испуњена до последњег места, уз доста оних који су стајали, продефиловало је више од стотину чланова “Ђида“, од најмлађих категорија до сениора и ветерана. Наступила је и изворна певачка група, овог ансамбла, као и певачи солисти.
Читав програм пропраћен је бурним аплаузима одушевљене публике, међу којима је било највише родбине извођача.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa