Инфо

29. јануар 2015.29. јан 2015.
ПРОТЕСТ МЕШТАНА ЛИПОЛИСТА

ГРАЂАНИ ХОЋЕ ДОКТОРКУ МИЛУ

Морамо је вратити, јер је то заслужила, укупним понашањем, тврде готово углас грађани, оптужујући медицинску сестру Биљану Вујанић. Мирно решавање очигледно озбиљно нарушеног међуљудског односа две медицинске раднице, није уродило плодом, а директор Дома здравља у Шапцу, Мирослав Поповић, подсећа на Хипократове речи из заклетве да колеге морају бити браћа
Више стотина мештана Липолиста, протествовало је прошлог понедељка, по хладном времену испред сеоске амбуланте и у њеној чекаоници, против одласка докторке Миле Маринковић, на рад у амбуланту суседног Добрића. Они траже повратак, како су нагласили њихове омиљене лекарке, која их је много задужила у њихово село, а за све оптужују докторкину медицинску сестру Биљану Вујанић.
Хвале Милу, куде Биљану
- Вредна је, одана послу, дисциплинована, услужна. Њена реч, често пацијенту значи лек, каже Драгица Митрић из Липолиста, бивша медицинска сестра, која је са докторком радила четири године. Ђорђе Којић из истог села присећа се тренутака, кад му је докторка Мила, хитно помогла, после уједа стршљена, без обзира што је била недеља и амбуланта закључана. Слично говоре и Слободан Стаменић, Радивој Николић, Ивана Божанић и Миливој Марковић из масе незадовољних Липолиштана, који су се по зимском дану у великом броју окупили с жељом да докторку Милу, врате у њихову амбуланту. С друге стране жучно критикују, мештанку медицинску сестру у истој амбуланти Биљану Вујанић. Сматрају је главним кривцем за докторкин одлазак, као што рекоше и неких њених претходника.
- Ми смо уз овај народ. Нас је још шест чланова Савета месне заједнице и мислимо исто као и ови људи. С друге стране, ово је прилика да кажем и да степен медицинских услуга треба приближити корисницима, како у граду, тако и у селу. У нашој школи је 250 деце, Липолист је на значајном месту, повезан добро са суседним местима, значајно смо помогли амбуланту и чинићемо то и у будуће, али нећемо да будемо грађани другог реда у односу на оне у граду, каже Горан Мијаиловић, председник Месне заједнице Липолист.
Протест гуше прописи?
Организационо амбуланта у Липолисту, као и она у суседном Добрићу, припадају Дому здравља Шабац. У овој медицинској кући богате традиције, знају за случај докторке Миле и њене медицинске сестре Биљане. Покушали су и помирење али није помогло. Поступајући по пријави Биљане Вујанић за наводни мобинг, Републичка агенција за мирно решавање спорова, потврдила је пријаву, коју незадовољни мештани сматрају изнуђеном.
Директор Дома здравља у Шапцу, доктор Мирослав Поповић, који је недавно долазећи на ову дужност, наследио и поменути спор, истиче да је коначно у договору са начелником опште праксе, доктором Мирославом Миљешићем, одлучено да докторка Мила пређе на рад у суседни Добрић. Она је такво решење потписала и прошлог понедељка, затекли смо је на раду у амбуланти у Добрићу, где је како каже директор Поповић, тада прегледала чак 39 пацијената. Медицинску сестру Биљану нисмо затекли на радном месту у Липолисту.
- Наш циљ је побољшање укупне здравствене заштите на селу и да лекар и медицинско особље буду на услузи пацијентима и у најнеприступачнијим местима, додаје Поповић, а међуљудске односе сматра спореднијим питањем. Изнад свега труди се да поштује Закон.
ПОСЛЕДЊА ВЕСТ
ВРАЋЕНА ДОКТОРКА
Последња вест, пре закључења овог броја „Гласа Подриња“, гласи да се после залагања градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, докторка Мила Маринковић, вратила на рад у амбуланту у Липолисту, што је у складу са захтевом мештана овог села, који су протествовали.
ПЕТИЦИЈА
У жељи да потврде своју приврженост докторки Мили Маринковић и врате је на рад у амбуланту у Липолисту мештани овог села прикупили су петицију на којој је више од 800 потписа. Циљ је поново исти, повратак докторке у Липолист. Петиција је упућена на више адреса.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић обећао је помоћ, а грађани готово углас тврде на њихов протест нема никакву политичку позадину.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa