Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
ИЗВИЂАЧИ

ШАБАЧКИ СЛАВУЈИ

Забавни програм у извиђачима помаже савлађивање стручног програма. У Србији, у неколико градова, сваке године одржавају се “смотре“ извиђачког стваралаштва. Најпознатији су “Светосавски сусрети“. Шапчани први међу 22 одреда и 38 екипа
У извиђачкој организацији важи “правило“ да све што су акције теже то су интересантније за учеснике. Снагу и мотив за такве акције извиђачи налазе у забавном програму, а то су разне игре, спортска такмичења, такмичења у певању извиђачких песама, изложбе извиђачких сувенира стечених у једној години и незаборавна извиђачка дружења, нарочито уз логорску ватру.
Одред извиђача “Свети Сава“ из Београда већ деценију врло успешно организује такмичење у певању извиђачких песама, под називом “Светосавски сусрети“, веома посећеној акцији у Србији.
Недавно је одржан јубиларни десети сусрет извиђача Србије у Београду. Учествовало је 22 одреда са 38 певачких екипа из тринаест градова у Србији и са 452 учесника. Свака такмичарска екипа изводила је по две хорске песме извиђачког садржаја. Шабачки извиђачи, екипа из одреда “Вера Благојевић“, певали су извиђачке песме “Табор“ и “Гин-генг-гули“. Екипа се звала “Шабачки славуји“. Њих су врло стручно спремали и водили старешина одреда Саво Дервишевић и заменик Вукашин Ђукић, иначе ученик Медицинске школе. Њихово певање музички су пратили Јован-Јовиџа Илић, Кристина Исаиловић, Милош Мирковић и Вукашин Ђукић.
Далеко испред осталих, по оцени жирија, били су “Шабачки славуји“ и освојили прво место. За овај успех добили су диплому за пласман, захвалницу за учешће и стилизовану бронзану фигуру извиђача са трубом. За пласман најдража им је награда, хвале се Шапчани, дуготрајни аплауз публике.
Старешина одреда Саво Дервишевић веома је задовољан наступом чланова свог одреда, а посебно истиче веома срдачне честитке колега представника других одреда, учесника на смотри.
Шапчани и на овај начин настављају успешно хорско певање, где су увек били међу најбољима у Србији.
Стеван Стојановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa