Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
ОПШТИНСКО ВЕЋЕ КОЦЕЉЕВА

У ДОМУ ЗДРАВЉА ЗАСТАРЕЛА ОПРЕМА

Прошле недеље чланови Општинског већа одржали су заједничку седницу са управним одбором Дома здравља “Др Даринка Лукић“ на којој су разматрани и усвојени извештаји о раду за прошлу као и планови за ову годину са финансијским извештајима и плановима.
Приликом разматрања рада ове установе у току 2014. године председник УО Драган Максимовић је истакао да укупно извршење плана износи 85 одсто као и да су проблеми уочљиви код превентивних прегледа жена на шта указује извршење плана које је нешто више од 50 процената.
- Упркос економским проблемима менаџмент ове установе је успео да заврши годину са вишком средстава. Суфицит износи 830 хиљада динара - рекао је Максимовић и указао на проблем застареле опреме у овој здравственој установи.
Како се наводи у извештају, опремљеност ове установе је незадовољавајућа јер је већина опреме стара преко три деценије.
- Неопходан је један санитет и још нешто од опреме и овом приликом апелујем на локалну самоуправу да ако је могуће нађе начин и обезбеди додатна средства - изјавио је председник УО.
Начелник Одељења за општу управу и јавне службе Радован Ранисављевић оценио је да је финансијско пословање Дома здравља у протеклој години било крајње рационално.
- Вршена је контрола свих набавки као и контрола трошења средстава. Све набавке су рађене у складу са законом о јавним набавкама. Све где су могли да се смање расходи то је и учињено - рекао је Ранисављевић.
Нови директор - нове идеје
Истога дана заједничка седница је одржана и са УО Центра за социјални рад на чијем дневном реду су такође били резултати ове установе у протеклој години као и планови за текућу.
Говорећи о извештају о раду начелник одељења за општу управу и јавне службе Радован Ранисављевић је истакао да је програм за 2014. годину у целости реализован и поред одређених проблема.
- Дошло је и до промена на челу ове установе. Наиме, у пензију је испраћен један врстан директор а после спроведене процедуре именован је нов, стручан, квалификован директор, Зорица Савић - изјавио је Ранисављевић.
Приликом разматрања програма за 2015. годину он је оценио да је реч о једном од најбољих програма који доноси новине, у који су уткане нове идеје, утврђени су приоритети и акценат је стављен на превентивне активности.
Међу новинама у раду социјалне установе у Коцељеви планиране за текућу годину су развој услуга кућне неге и помоћи кроз пројектне активности, рад на бољем информисању грађана о начину остваривања појединих права из области социјалне заштите, рад на афирмисању породичног смештаја за одрасла и остарела лица јер, за разлику од хранитељских породица којих је на територији коцељевачке општине 19, не постоји ни једна која се бави овим видом смештаја. Такође је планирано ажурирање базе података одраслих и старих лица и рад на превенцији.
На седници је истакнуто да је информисање грађана веома битно али и да то захтева много рада на терену као и развој волонтеризма.
Весна Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa