Инфо

26. фебруар 2015.26. феб 2015.
ПОДЕЛА СЕРТИФИКАТА НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

ГЕРОНТОДОМАЋИЦЕ ЗАВРШИЛЕ ОБУКУ

Национална служба за запошљавање, Филијала Шабац, организовала је обуку за десет геронтодомаћица. Обухваћене су жене из ризичних категорија, дугорочно незапослене. Вршена је доквалификација за особе без стручне спреме и преквалификације из одређених суфицитарних занимања. Обуку је изводио новосадски “НС про“ груп, а реализована је у Дому здравља Шабац. Сертификати су им подељени прошле среде.
-Доста сам задовољна. Много смо научили и обучени смо да можемо да помогнемо свима од 7 до 77 година, од лица са инвалидитетом до непокретних. Наде су увек велике и чим се буде пружила прилика покушаћу да се запослим, каже Мирјана Тешанић, која је радила 2009. године шест месеци у Дому здравља у пројекту НСЗЗ Јавних радова и од тада је без посла.
-Негде у пројекцији будућих занимања геронтодомаћице стоје као занимање будућности. Чињеница је да смо друштво старих. Ова обука ће им помоћи да на тржишту рада лакше дођу до посла. Имају прилику и да се самостално запосле, у приватном сектору, а не само да чекају на запослење у некој установи. Имали смо искуства да су људи отворили мању сопствену агенцију за помоћ особама треће доби и запослили полазнице ове обуке, рекла је Анђелка Пајтић из НСЗЗ.
На подручју општине Шабац незапослено је 11.603 лица. Незапосленост је у односу на јануар повећана за 0,71 одсто, али је у односу на фебруар претходне године смањена за 4,27 одсто.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa