Инфо

26. фебруар 2015.26. феб 2015.
Због поделе помоЋи у Прњавору

Штрајк глаЂу

Поједини мештани Прњавора, разочарани начином расподеле помоћи након мајских поплава, одлучили су да изразе своје незадовољство. Најрадикалнији међу њима, Владимир Павловић, два дана је штрајковао глађу, иако му је здравље нарушено. Забринут за његово стање, али и са жељом да чује глас незадовољних мештана овог села, у Прњавору је прошле среде, боравио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, истакавши да је поново формирана комисија која ће још једном проверити да ли су евидентирана сва домаћинства која су у поплавама претрпела материјалну штету.
На штрајк глађу, Владимир Павловић из Прњавора одлучио се зато што, како каже, осим што није добио динара помоћи након поплава, а тврди да је претрпео штету, у Месној заједници није могао ни да добије документ који му је био потребан. И ту је остао до ујутро.
Павловић каже да су многи који нису били поплављени, добили новац, чак и више пута, а да он, као и још неки мештани Прњавора нису добили ништа. Код њега је, каже, комисија била само једном, а и тад је одбијен, јер је констатовано да су оштећени само помоћни објекти.
Градоначелник Небојша Зеленовић посетио је Прњавор, изразивши забринутост за Павловићево здравље. Он каже да је обавештен о проблемима које Прњаворци имају и да се тражи решење.
Додаје да је локална самоуправа у Шапцу била у нешто другачијој ситуацији од осталих.
Владимиру Павловићу, помоћ је указала екипа Дома здравља, проценивши да му је здравствено стање озбиљно нарушено, а предложена му је и терапија, коју је прихватио. За то време, још неколико десетина мештана Прњавора разговарало је са градоначелником Зеленовићем о истим проблемима које има и Павловић.
Два дана од почетка штрајка глађу Владимира Павловића његов син, Виктор Шмит, био је на седници локалне Скупштине заједно са још тридесетак Прњавораца.
-Покренут је штрајк с његове стране зато што није могао од секретара МЗ, потпредседника и председника, који чак нису ни били ту, да добије своју листу и извештаје шта је добијао од донација, рекао је поводом штрајка свог оца Шмит.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa