Инфо

5. март 2015.5. мар 2015.
ТЕКВОНДО: КЛУБ ЛЕТЊИКОВАЦ ЕЛИКСИР

МИЛОШУ ШВАЈЦАРСКА ОПЕН

Милош Гладовић први на Швајцарска Опену ““ турниру Г1 класе!
Мушки јуниорски тим клуба први на првенству Србије! То је сумарум интернационалног такмичења.
На четвртом по реду Отвореном првенству Швајцарске, турниру Г1 класе, који је протеклог викенда одржан у Монтреуксу, наступили су и најуспешнији репрезентативци Србије, а међу њима и шабачки асови Драгана и Милош Гладовић.
Драгана је овога пута заустављена на самом старту турнира од другопласиране Немице Фолгманн Маделине резултатом 4:1.
Међутим, образ српском и шабачком тиму поново је осветлао Милош Гладовић изборивши пет великих победа и, више него заслужену, златну медаљу. Своје победе Милош је низао следећим редом:
У првом колу савладао је Пољака Родзика Ерyка 11-05. У другом Француза Манаи Фареса 18- 06. У трећем колу и борби за медаљу, Милош је поново победио првог носиоца на турниру, Португалца Руиа Браганику 6:2 у полуфиналу је био бољи од Аустралијанца Кхалил Сафњана 3:1. а у финалу турнира поразио је легендарног Мексиканца Дамиана Валдеза Алејандра Вилу 6:2.
Подсетићемо да је ово Милошева четврта медаља са турнира Г1 класе од почетка ове године. Злато му је за мало измицало три пута узастопно, па се сребром морао задовољити у Сарајеву и Анталији. Други је такође био на Европском клупском првенству у Турској и сада се, у Швајцарској, на врх победничког постоља попео убедљиво, доминантно и заслужено.
- Вредно је напоменути да је Милош, на поменутим турнирима, забележио на десетине победа над светским борцима највише класе и тиме на рејтинг листи Светске теквондо Федерације стекао преко 30 нових бодова. Олимпијске игре нису далеко, али је надметања још много. Наступи су планирани током целе године и биће напорно. Морамо добро пазити на сваки детаљ и на сваку ситницу како на тренинзима тако и на турнирима. Време за опоравак је јако важно и јако кратко, и овде само заиста најјачи побеђују, засдовољан је тренер Горан Петровић
Омах по повратку из Швацарске Милош је, са још шест чланова клуба, у саставу националног тима Србије, отпутовао на Отворено првенство Холандије које је категорисано као турнир Г2 класе. Следе затим наступи на Европском првенству у Олимпијским категоријама у Русији, па Отворено првенство Молдавије, затим Светско првенство у Налчику у Русији за које је Милош већ сигуран путник.
Јуниорима Летњиковца пехари за прво и треће место на Првенству Србије!
Истог викенда у Спортској хали на Бањици у Београду одржано је првенство Србије за пионире и јуниоре. Теквондо клуб Летњиковац је наступио са 16 својих представника који су освојили 10 медаља и пехар за најбољи мушки јуниорски тим, као и пехар за треће место за јуниоре у укупном пласману.
Злато су освојили: Јован Боснић и Зоран Томић. Сребро: Никола Панић, Наталија Арсовић и Мина Митровић. Бронзу: Марија Ђорђевић, Никола Трифуновић, Јана Богдановић, Катарина Ђокић и Младен Лазић.
-Био је ово све укупно један успешан викенд за наш клуб, а можемо слободно рећи и наш теквондо спорт у целини. Честитам још једном свим својим спортистима, а нарочито Милошу Гладовићу, на изузетним резултатима речи су тренера Петровића.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa