Инфо

5. март 2015.5. мар 2015.
ПРОМОЦИЈЕ

„НоЋ у Дамаску“ стигао у Београд

Дана 5.марта 2015. у пријатној атмосфери куће - Ђура Јакшић, у Београду, Мила Старчевић је промовисала своју најновију књигу под називом „Ноћ у Дамаску“.
После Шапца, и Института у Бањи Ковиљачи, ово је трећи пут да је шабачка ауторка имала промоцију свог романа.
Испред издавачке куће „Партенон“, директор и издавач, Мома Митровић, је бројној публици презентовао овај, како је назвао “путописни роман интригантно-психолошког садржаја“. Том приликом је рекао:
„Базиран на истинитом догађају који из основе мења живот младог брачног пара, аутор књиге, Мила Старчевић, успела је да проникне у духовно стање -како Жене, тако и Мушкарца, главних личности ове, занимљиве приче.
И, како Мила каже, мада многи мисле да су каравани само траг минулих прича, легенди и бајки ““ они су и данас, у 21. веку, итекако присутни...
Јашући данима на леђима својих камила „са компасом у глави“ ““ они се крећу неутабаним, караванским путевима прелазећи од пустиње до пустиње. Њихов први предах је у некој од оаза ““ извора воде, извора живота и одмора, како за људе тако и за животиње.
И, баш у том миљеу, аутор, Мила Старчевић, гради своју причу о отетој жени пониклој из угледне породице и високообразованој. У жељи да се проведе ““ она неочекивано постаје жртва која мора да се повинује суживоту номадског племена, њиховим обичајима, вери, и недаћама...
Да ли је успела да нађе спас у том, бескрајном мору песка? То може да сазна само онај, ко прочита ово, по много чему, изузетно штиво.“ Издавач београдске куће „Партенон“ - Момчило Мома Митровић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa