Инфо

5. март 2015.5. мар 2015.
ПРЕДСЕДНИК ДС БОЈАН ПАЈТИЋ У ШАПЦУ

БЕЗ ИНВЕСТИЦИЈА НЕМА БУДУЋНОСТИ

Нереална и неиспуњена обећања са једне, и тежак економски положај грађана са друге стране, резултати су власти током протекле три године, рекао је председник Демократске странке Бојан Пајтић приликом посете Шапцу
Лидер Демократске странке Бојан Пајтић боравио је прошлог четвртка у Шапцу. На састанку са члановима и симпатизерима странке, у сали Културног центра, истакнуто је да је висина улагања у привреду Србије од 2012. године драстично смањена, а да се, лошом политиком, доводи у питање и опстанак грана које представљају развојну шансу Србије, попут пољопривреде.
- Земље у окружењу, попут Црне Горе, имале су у протеклих неколико године и до десет пута више средстава страних инвестиција по глави становника. Недопустиво је да се прича о бољем стандарду грађана, када у окружењу вредност улагања износи 800 евра по становнику годишње, а у Србији 80 евра. Током протекле три године ми само слушамо о великим инвестицијама, које се, чему смо сведоци, никако не реализују. Са друге стране, протеклих неколико година обележили су драстичан пад животног стандарда, смањење плата и пензија и тежи услови пословања за привреднике. Ништа боља ситуација није ни у другим секторима, попут пољопривреде, где имамо погубну политику. Укидају се субвенције, увозе се производи које иначе и сами производимо по сличним ценама и централизује се систем. Влада Србије је донела одлуку да Управу за аграрна плаћања измести из Шапца у Београд, што свакако није добро. Уместо да Влада сертификује ову установу у Шапцу, и обезбеди услове да више од 50 милиона евра стигне у српску пољопривреду, они су одлучили да Управу за аграрна плаћања преселе у Београд, где ће за почетак нормалног рада требати да прође више од годину дана. То је чист пример лошег односа према институцијама, произвођачима и грађанима. Више од 20 одсто бруто друштвеног производа долази од пољопривреде, а актуелна власт неодговорним понашањем уништава ову грану, рекао је Пајтић.
Србија је данас осма на свету по индексу сиромаштва и беде. Неодговорно понашање странака на власти условило је да данас немамо услове да се развијамо, рекао је Пајтић.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa