Инфо

5. март 2015.5. мар 2015.
УЧЕНИЦИ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА ОШ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“ ОДИГРАЛИ ХУМАНИТАРНУ ПРЕДСТАВУ

МАЛА ДЕЦА ВЕЛИКОГ СРЦА

Када је најпотребније они су ту да пруже несебичну љубав и топлину искреног дечјег срца. Срца која су протеклог понедељка куцала као једно за другаре из породице Фафулић. Песмом, игром, рецитацијама ученици Продуженог боравка ОШ „Ната Јеличић“ загрејали су душе свих присутних на својој осмомартовској представи хуманитарног карактера.
- Мени је било много драго и лепо да помогнем овој породици. На почетку је било мало треме али после не. Лепо је када се помогне другоме тако да бих позвала све да нам се придруже следећег пута ““ рекла је Мија Поповић, ученица првог разред која је наступила са другарицама у балетској тачки.
По ко зна који пут заједно са својим учитељем Веском Исаиловићем показали су не само таленат већ и ону страну личност за коју су много старији одавно заборавили.
- Један мислилац је рекао: „Имамо једино оно што дајемо“. Руководећи се том мишљу кренули смо у још једну хуманитарну акцију и сигуран сам да се на овоме неће зауставити. Планирамо и даље акције са Хуманитарним удружењем „Ана“ са којим имамо сјајну сарадњу. Обезбедили су много тога. Акција је спроведена на нивоу целе школе где су сви учитељи и разредне старешине у својим одељењима прикупљали новац за породицу Фафулић чијих су троје деце наши ученици ““ додао је учитељ Веско.
Хуманитарно удружење „Ана“ и овога пута придружило се деци великог срца подржавши их у намери да помогну онима којима је то најпотребније.
- Увек се радујем када могу да сретнем људе који размишљају на исти начин као и чланови мог удружења. Ово је један диван пример, дивна сарадња која се до сада показала веома успешном. Надам се да ће убудуће бити тако. Хуманитарно удружење „Ана“ постоји већ пуне две године. Базирано је на основним принципима на којима треба да почива једно хуманитарно удружење, на самосталности, солидарности, добровољности. Сви чланови Хуманитарног удружења „Ана“ раде волонтерски. Оно што нас везује и спаја у једну позитивну целину је љубав према човеку, велика емпатија која нас покреће и мотивише да и поред свих наших основних обавеза пронађемо време и смишљамо нове начине како да помогне људима којима је помоћ потребна. Ово је један од таквих примера ““ истакла је Весна Милекић, председница Хуманитарног удружења „Ана“.
Подршку другарима из Продуженог боравка дале су и волонтерке Хуманитарног удружења „Ана“ и ученице осмог разреда ОШ „Ната Јеличић“ у Дреновцу Јелица Нешковић, Александра Јелић и Милица Вујичић.
- Волонтирамо од самог оснивања Удружења „Ана“. То ме испуњава и срећна сам кад помажем. Најлепше нам је када видимо осмехе на лицима људи којима смо помогли ““ рекла је Јелица.
По завршетку представе самохраној мајци Азри Фафулић, која је имала само речи захвалности свима који су им помогли, уручена су прикупљена средства у износу од 21.400 динара, као и пакети са храном, одећом, обућом, средствима за хигијену коју су заједничким снагама прикупили мали хуманитарци и Хуманитарно удружење „Ана“.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa