Инфо

5. март 2015.5. мар 2015.
ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА

ШТЕТА ОД СТО МИЛИОНА ДИНАРА

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, поднели су кривичне пријаве против 20 полицијских службеника осумњичених за несавестан рад чиме је државни буџет оштећен за више од 100 милиона динара
У сарадњи са основним јавним тужилаштвима у Шапцу и Лозници, кривичне пријаве поднете су против полицијских службеника Полицијске управе у та два града и Полицијске испоставе Шабац.
У саопштењу МУП пише да они од 2012. до краја 2014. године нису поступали по наредбама прекршајних судова у Шапцу и Лозници за довођење лица ради замене изречених новчаних казни починиоцима прекршаја казнама затвора.
На тај начин, пропуштајући мере и радње које су били дужни да предузму, осумњичени су проузроковали застарелост 13.956 наредби и немогућности извршења донетих правоснажних одлука, чиме је буџету Србије нанета штета од 101 милион динара.
Сектор унутрашње контроле полиције наставља проверу у другим полицијским управама, у вези са непоступањем по наредбама прекршајних судова у циљу сузбијања и превенције несавесног рада полиције, пише у саопштењу.
(Извор: Бета)

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa