Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.

„АМАЗОНКЕ“ ИЗ ПРЊАВОРА ОСВОЈИЛЕ ИТАЛИЈАНЕ МАЧВАНСКИ ЗЕМЉОТРЕС

Енергијом, лепотом, шармом карневалска трупа „Амазонке“ из Прњавора одушевила је све на недавно одржаном карневалу у италијанском граду Лугањану код Вероне. Иако све није текло по плану, бар када је у питању здравствено стање учесника, успели су да освоје срца преко две хиљаде људи који су сваки њихов наступ током три дана пропратили аплаузима. Своје утиске изнели су и на конференцији за медије прошлог петка у сали Градске управе, а у организацији Волонтерског центра Шабац који је пружио несебичну подршку талентованим младићима и девојкама. А и како не би када се у њиховим рукама нашла златна медаља са два дијаманта.
- Први пут смо била на овако великом карневалу. Деца су била фантастична. Обе кореографије са којима смо ми ишли су биле фантастичне. Најбоље су их овог пута одиграли. Ваљда је у њима било доста енергије, жеље и воље да то одраде. Иначе са том децом радим четири године. Буквално смо се зближили. Тачно знам шта ко мисли, шта може да одради, ко кога може да замени. Ми смо један уверзирани тим. Карневал је био напоран али кад нам је Ван дер Крон, председник светске асоцијације карневала, уручио награду заборавили смо на све муке ““ рекла је Милица Миленковић, проф. разредне наставе у ОШ „Краљ Александар Карађорђевић“ у Прњавору и оснивач „Амазонки“.
Од 2011. године, када је основана ова карневалска трупа, низали су се успеси на разним наступима у Бугарској, Словенији, Македонији, али и широм Србије. Низале су се и награде тако да већ имају три златне медаље, плакету за најбољи перформанс у Македонији, а на недавном карневалу у Словенији освојили су новчану награду у вредности од сто евра.
- Већина нас је ове године први пут била у Италији. Иако смо били пребукирани доста нико не може рећи да нам није било лепо. Одушевљени смо. Сви ће вам рећи да је било феноменално иако је било и доста болесних, примали су инфузије, ињекције, пили су лекове. Срећни смо због свих медаља које смо добили и надамо се наредним путовањима.. Надамо се да ће се и „Харем“ прославити исто као и „Амазонке“ и да ћемо направити бар још две кореографије са којима ћемо обилазити земље ““ истакла је Јелена Игњатовић, члан „Амазонки“ која је заједно са својом сестром Катарином и братом Луком била део трупе која је Прњавор, град Шабац, али и државу представила у најбољем могућем светлу.
Иако су девојке те које су привлачиле највише пажње, по речима Луке Игњатовића, и младићи су имали своје обожаватељке.
- Сви су желели да се сликају са њима, да буду у њиховом друштву, причају са њима. Има и доста лепих момака тако да они привлаче пажњу девојака где одемо. Морам да похвалим пријем домаћина, организацију, смештај. Једва чекамо поново да наступимо. Имамо у плану Чапљину, Лесковац, позвани смо у Француску с тим ако буде, наравно, финансија да можемо да одемо. Са задовољством ћемо отићи и једва чекамо нове карневале и нова дружења ““ додао је Лука.
Игром случаја у целој причи се нашла и Наталија Крсмановић, проф. руског језика у Прњаворској основној школи, али и у ОШ „Николај Велимировић“.
- Припала ми је улога поглавице. На штапу носим говеђу главу коју смо набавили у кланици. Морали смо да је обрадимо како би остала само лобања. Уопште није лака. Сваки пут када прође кажеш шта ми је то требало, нећу више, али када се саберу сви утисци после извесног времена схватите да су та путовања најлепша, као и дружење. Са децом смо постали као породица. Где дођу знају да подигну атмосферу. Незаборавно искуство, имају широм света пријатеље. За ово сам, морам рећи, нашла и разумевање директоре „Николајеве“ школе Весне Живановић ““ захвална је Наталија која је својом појавом у крпицама и с говеђом главом представљала праву атракцију.
Даљи наступи ових надасве талентованих људи зависиће од финансијске ситуације.
- Надам се да ће се неко после свих ових награда прикључити и желети да помогне карневалској трупи „Амазонке“ спонзорством. „Амазонке“ ће се одужити на најбољи начин за дан фирме, било какву прославу, промоцију, рекламну кампању својим наступима који су величанствени. Мислим да ће се наћи неки обострани интерес. Ово је промоција и града и целе Србије. Њихови наступи су величанствени. Мени је жао што не можемо да дочарамо осећај тог амбијента у коме наступају. Били су величанствени. Мени је било драго што сам Србин. Баш сам био поносан на њих а и сви ће други бити поносни са њиховим наступом. Морамо им помоћи да обиђу Европу. Ту је и Турска, Француска, има још пуно земаља које могу да их приме и који желе само да ми обезбедимо средства за пут ““ поручио је Радушко Јанковић, координатор шабачких карневалских трупа.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa