Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.
ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ШЕСТИ ЦЕРСКИ МАРШ

СЕЋАЊЕ НА МОМЧИЛА ГАВРИЋА

Прошле суботе Удружење грађана „Церски марш“ одржало је ИИИ редовну Скупштину, већ по традицији у просторијама МЗ „Камењак“ у Шапцу. На тај начин званично су отпочете припреме за ВИ Церски марш. Скупштина, као највиши орган удружења донеће одлуку о датуму одржавања овогодишњег марша, усвојиће извештај о раду и програм рада за следећу годину.
-Новина је што ћемо, од ове године, за сваки марш, имати одређену тему, личност чији живот и постигнућа показују ко смо, шта смо, какви смо били и какви би требали бити да би били достојни својих предака. Ове године то је Момчило Гаврић, најмлађи војник свих армија у Великом рату. Прича о њему и његов животни пут показује нам све наше лепе и ненадмашне карактерне црте, али и наше несрећне изборе и уништене напоре. Ове године на Цер ћемо марширати под слоганом : „Младости пробуди се, Србија зове“, рекао је на самом почетку Божидар Катић, председник УГ “Церски марш“.
Поред усвајања аката удружења, извештаја о раду и програма рада за ову годину, Скупштина је и разрешила и именовала пет нових чланова управног одбора. Одлуком скупштине ВИ Церски марш ове године одржаће се у недељу, 16. августа, на дан када је почела Церска битка. Планирано је да овогодишњи марш прати и више различитих манифестација, али више детаља о томе, као и програму марша организатори ће изнети касније.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa