Инфо

29. април 2010.29. апр 2010.
НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ УГОСТИТЕЉСКО-ТУРИСТИЧКИХ ШКОЛА

ШАПЧАНИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА У СРБИЈИ

У Нишу је, прошлог викенда, од 23. до 25. априла, одржано Седмо републичко такмичење угоститељско-туристичких школа Србије, на којем су ученици Економско-трговинске школе из Шапца постигли значајне резултате
Представници 32 школе надметали су се у области припремања и услуживања јела, у категорији кувар, кулинарски техничар, конобар и у области туристичко-угоститељских смерова, а 25 школа имало је учеснике који су се, као кувари и конобари, надметали у припремању и сервирању јела. Такмичење се одвијало у елитним нишким хотелима “Амбасадор“ и “Наис“, а четворочлана екипа Економско-трговинске школе из Шапца, показала је, у заиста оштрој конкуренцији, висок степен знања и умешности, пласирајући се међу најбоље у Србији. Шапчани су освојили укупно шесто екипно место.
Слађана Томић и Сузана Вуковић, ученице ИИИ разреда, освојиле су друго место у припреми задатог менија, Владимир Марковић, ученик ИИИ разреда, друго место у области конобара, Лазар Прстојевић, ученик трећег разреда (у конкуренцији и са ученицима четвртог разреда из осталих школа) освојио је четврто место у области слободног избора јела, припремајући јело “шашљик на шабачки начин“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa