Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ У ЛИПОЛИСТУ

запоШљавање десет лекара

Циљ политике за коју се залажем је изједначавање услова живота свих грађана Шапца, како у граду тако и у селу, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом недавне посете Липолисту.
С обзиром на чињеницу да Град Шабац тренутно има проблем због недостатка лекара и медицинских техничара, представници Градске управе информисали су се о квалитету пружања здравствене услуге у једном од пунктова као што је Липолист.
- У разговору са докторком Милом Маринковић дошао сам до сазнања да сви лекари у Дому здравља раде појачаним капацитетом и да имају напоран темпо. Данас сам дао сагласност Дому здравља Шабац да на њихов захтев, а уз дозволу Савета за здравље града Шапца, Градска управа ангажује десет лекара и медицинских техничара о свом трошку. Очекујем да Дом здравља већ данас распише конкурс и да буду примљени најбољи кандидати, како би успели да одржимо висок квалитет здравствене заштите каква се пружа у Граду Шапцу, и да би свима обезбедимо једнаке услове за лечење, поручио је градоначелник Небојша Зеленовић.
Градоначелник је посетио и пољопривредно газдинство породице Вујанић, која се бави сточарством, воћарством и ратарством. По речима Владана Вујанића, један од чланова домаћинства, тренутно поседују 80 говеда, девет хектара земље под воћем, а укупно обрађују 40 хектара. Он сматра да се пољопривредници у овом тренутку морају бавити мешовитом производњом како би опстали, а треба искористити и субвенције Града и Републике. Вујанићи су похвалили иницијативу Градске управе да се пререгистрација газдинстава обавља у месним канцеларијама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa