Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
КОЦЕЉЕВА

НОВа ФАБРИКА

Сала Дома културе у Коцељеви била је мала да прими сва незапослена лица која су заинтересована за рад у фабрици обуће “Карина мода“.
Како је саопштено, нова фабрика ће од маја месеца почети са радом у закупљеном простору и у првој фази запослиће 50 искусних радника који ће производити женску ципелу средње класе за извоз. До краја године посао би требало да добије укупно 350 радника када се очекује да ће бити завршена изградња фабрике у Индустријској зони у Коцељеви у којој је земљиште већ купљено.
Локална самоуправа је успоставила добру сарадњу са представницима италијанске групе обуће на међународном тржишту који желе да инвестирају у Србију. У њиховим фабрикама у Румунији и Пољској ради хиљаду радника.
Обућарство у Коцељеви има традицију још од 1982. године када је отворен погон Индустрије обуће Београд. У овој области било је запослено више од 250 радника. Национална служба запошљавања филијала Шабац ће путем обуке за познатог послодавца укључити у обуку 50 незапослених лица.
Како је истакнуто, у плану је ове године и почетак рада фабрике декоративне пиротехнике, те се очекује да ће привреда Коцељеве оживети што даје наду незапосленима да ће ипак успети да пронађу посао у овој години.
В.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa