Инфо

26. март 2015.26. мар 2015.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ АЛЕКСАНДРЕ УБОВИЋ У СТУДИЈУ „ЛОТОС“

МОЖДА НИЈЕ РЕАЛНО АЛИ ЈЕ МОГУЋЕ

„Не бројимо калорије, већ се бавимо вежбама којим мењамо слику о себи. Реч је о процесу којим учимо да заволимо себе какви смо сада. То је кључ успеха у било којем послу, па и на путу ка виткој линији. Сам процес није ни мало лак, али уз добре припреме, истрајност и упорност резултати су неминовни“, истакла је између осталог Александра Убовић
Постаните и останите заувек витки: својеврстан „приручник“ за стицање менталних вештина за постизање идеалне килаже прошле недеље је представљен Шапчанкама у Студију „Лотос“. О књизи је говорила ауторка Александра Убовић, професорка француског, ХYЛ тренер и бусинесс & лифе цоацх, која је у Шабац допутовала у друштву супруга Синише Убовића, глумца и једног од водећих учитеља, тренера и предавача у области личног раста и развоја у овом делу Европе.
Да у животу нема случајности већ само „знакова поред пута“ најбоље илуструје искуство брачног пара Убовић. Наиме, наизглед неважан детаљ свакодневице, проналазак неколико одбачених књига међу којима се налазила и „Моћ у вама“ Лујзе Хеј неколико месеци касније ће им у потпуности променити живот. Александра је била та која је пронашла „одбачене“ књиге, али је Синиша први кренуо на „пут промене“. Њиме успешно иде још од 2010. године када у Америци завршава Лујзину обуку за лифе цоуцха и стечено знање преноси свима који су се одважили да спознају и прихвате своје биће у целости. Док је разлог зато је Лујзин бестселер доспео прво код ње Александра схватила 27. фебруара ове године.
Како је ауторка, мајка два дечака, истакла приликом промоције у први мах јој се чинило да је њена улога природна: да прати мужа. Међутим, постепено је све више „улазила“ у причу, да би од 2013. започела да води радионице за свесно мршављење по методологији Лујзе Хеј.
- Издавач ме од самог почетка подстицао да напишем књигу, али мени се то чинило као напоран посао за који немам довољно времена. Но, у јануару ове године су ме позвали на семинар у Хрватску. Помислила сам да ћу тамо отићи са својом књигом. Позвала сам издавача и питала када треба да му предам текст не би ли била готова 27. фебруара. Књигу сам завршила за месец дана. У периоду док сам писала као да ништа друго није постојало и у тренутку када сам кренула у Хрватску, а у руци ми се нашао први примерак тек изашао из штампе сам схватила: пронашла сам Лујзину књигу да бих написала своју ““ објашњава Убовићева.
Да ли Вас је нешто посебно мотивисало да напишете једну овакву књигу?
- Осетила сам потребу да на једном месту објединим технике и методе које су потребне да би имали здраво и витко тело, јер није довољно само вежбати или држати дијету. Ако не променимо мисаони шаблон килограми ће се вратити. Из жеље да на једном месту објединим менталне вештине (афирмације, визуелизације, медитације) и конкретне савете за исхрану и вежбање, настао је овај приручник за рад на здрављу и виткој фигури. Са друге стране, постоји велики број жена које нису у могућности да дођу на моје радионице, жена вољних да сазревају и да се мењају. Ова књига је намењена њима.
Шта је то што разликује овај “приручник“ од других књига посвећених редукцији телесне тежине?
- Не бројимо калорије, већ се бавимо вежбама којим мењамо слику о себи. Реч је о процесу приликом којег учимо да заволимо себе и прихватимо се баш онаквим какви јесмо. Са свим врлинама и манама. То је кључ успеха: прихватити и одобрити себе у садашњем тренутку.
Колико је то тешко?
- Процес није ни мало лак, али има наде. Може да се постигне и достигне. Као што није једноставно изаћи на маратон и трчати 40 километара без претходних припрема, то исто важи и за мршављење. Дакле, потребне су добре припреме, истрајност, упорност и резултати су неминовни.
Као што сте споменули приликом промоције “можда није реално али је могуће“?
- То је она прича “када је ученик спреман, учитељ се појави“. Свако од нас има свој развојни пут. Некоме ће са двадесет да “засија лампица“ а некоме никад. Код нас жена, неки “преломни моменат“ је око четрдесете године. Завршиле смо факултет, засновале породицу, имамо акријер, па је сасвим логично да се јави питање “а где сам ту ја“. То је тренутак када се жена окреће духовном развоју, и када је особа спремна да прихвати “можда није реално али је могуће“. Пре тога можете да причате шта хоћете али се то одбија у празно, али оног тренутка када је човек спреман да ради на себи и мења своју стварност тиме што мења себе чуда почињу да се дешавају.
Радионице и књига “Постаните и останите заувек витки“ рађене су по методологији Лујзе Хеј. По чему се она разликује од осталих припадника нењ аге аутора?
- Оно што Лујзу одваја од осталих нењ аге филозофа, психотерапеута, психолога, је што она пре свега креће од љубави према себи. Кроз њено дугогодишње искуство се испоставило да свака врста проблема: незадовољство, болови у телу, све то има утемељење у мањку љубави према себи. Константно смо незадовољни, константно у проблему како изгледамо, да ли смо довољно вредни, да ли нас неко воли, поштује... Али ако сами немамо те емоције према себи, а томе нас Лујза учи, онда нико не може да примети светлост у нама.
Последњих година евидентан је пораст броја оних који се интересују за духовни развој и моћ позитивног начина размишљања. Колико има искрености у свему томе, а колико је можда у питању нека врста помодарства?
- Шта год да је срећна сам да се дешава, јер иако је реч о помодарству то не може да има негативан већ само позитиван утицај на сваког од нас. Када кренеш да се будиш, аутоматски ћеш боље да се осећаш, а ако се ти боље осећаш боље ће се осећати људи око тебе. Тиме круг “добрих вибрација“ почиње да се шири а то и јесте поента нашег рада: да будемо подршка људима на путу трансформације и преласка из негативног у позитиван тренд.
Радионице у Шапцу
У шабачком Студију “Лотос“, од новембра прошле године наши суграђани имају прилику да присуствују радионицама осмишљеним по методологији Лујзе Хеј, под вођством Сање Тодоровић-Гајић, првог лифе цоцх у Шапцу. Овог пролећа у плану су нове активности.
- Овог априла почињу радионице посвећене регулисању телесне тежине обједињене називом “Промените мисли обликујте тело“. Прва у низу је предвиђена за суботу 18. април ““ истакла је Сања Тодоровић ““ Гајић.
Мајка нове мисли
Лујза Хеј (Лоуисе Л. Хаy) с правом се сматра једном од водећих личности на пољу мотивације, самопомоћи и личног развоја. Многи је називају Мајком нове мисли. Годинама је предавала и подучавала људе по целом свету на који начин функционише наш ум и колико смо сами одговорни за све оно што нам се дешава у животу. Свака мисао коју мислимо и свака реч коју изговоримо креира наш свакодневни живот. Дугогодишње искуство и изучавање метафизике довели су је на место једне од најзначајнијих личности у покрету Науке Ума . Њене књиге су заувек промениле и унапредиле животе милиона људи широм света. Неке од најзначајнијих су свакако “Како да излечите свој живот“ и “Моћ је у вама“. (Извор: хттп://њњњ.путпромене.цом)
Т. Трифковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa