Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
У ОКВИРУ ДИЛС ПРОЈЕКТА

САНИТЕТ ЗА ДОМ ЗДРАВЉА

У оквиру пројекта Министарства здравља “Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“- ДИЛС међу бројним здравственим установама којима су додељени кључеви од специјализованих возила за хитну медицинску помоћ нашао се и Дом здравља “Др Даринка Лукић“ из Коцељеве. Реч је о возилу марке “Фиат Дуцато“, са најсавременијим медицинско-техничким апаратима и инструментима, вредности око 60 хиљада евра.
- У оквиру донације из програма ДИЛС, добили смо, осим потпуно опремљеног санитетског возила, стоматолошку столицу и ЕКГ апарат који је мобилан. Значи да ћемо моћи да га користимо и на терену што је важно за наше пацијенте. Санитет је заиста недостајао нашој установи јер нам је возни парк скроман. Целокупна донација је око осам милиона динара, што је за нас веома велико и значајно. Заиста смо захвални надлежном министарству - изјавила је директор коцељевачког Дома здравља др Верица Софранић.
Председник општине Душан Илинчић је истакао да је, због разуђености терена, санитетско возило било неопходно овој установи и њеним грађанима.
- Захваљујући иницијативи која је потекла из ове установе као и искоришћеном утицају народног посланика и председника Скупштине општине Коцељева Верољубу Матићу, још једна идеја претворена је у добро дело за Дом здравља и грађане општине. Ово је једна заиста значајна донација за наш крај - рекао је Илинчић.
Осим донације министарства здравља, овој здравственој установи помоћ су упутили и друштвено- одговорне фирме и предузетници. Наиме, новац за униформе возача обезбедили су Мешаона сточне хране “ДИС“, СТР “Жоја“, “Игњатовић“ Голочело и “МИГ“ Коцељева.
Према речима др Јелене Јовић, Дому здравља у Коцељеви и даље недостају сонде како би били у могућности да раде ултразвучни преглед дојке, као и путничко возило за дијализу. Међутим, и постојећи ултразвучни апарат, није у најбољем стању. У раду би им значио и скрининг за дијагностиковање карцинома дебелог црева. Како истичу, уколико би установа располагала овом опремом, сасвим сигурно би многи пацијенти имали неупоредиво веће шансе да победе ову опаку болест.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa