Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
У ОШ „МИЋА СТАНОЈЛОВИЋ“ У КОЦЕЉЕВИ РЕАЛИЗОВАН

ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ЧАС НЕМАЧКИ ЈЕЗИК КРОЗ ПЕСМУ

Ученици В2 ОШ „Мића Станојловић“ у Коцељеви учествовали су последњег дана марта у реализацији једног надасве креативног и необичног часа немачког језика. Излазећи из оквира свакодневног наставног програма уз помоћ савремене образовне дигиталне технологије професори Бојана Вукотић и Иван Марковић успели су да својим ученицима приближе немачки језик кроз песму. Угледни час под називом „Ми учимо немачки, ми певамо на немачком“, односно „Њир лернен Деутсцх, њир синген ауф Деутсцх“, имао је за циљ развијање самосталног, критичког мишљења код ученика али и изналажење нових методско-дидактичких принципа како би стечено знање код ученика било унапређено и применљиво у пракси.
- Дошли смо на идеју да деца синхронизовано уче немачки језик кроз песму. Тема часа била је „Дер Фрухлинг коммт! Сингт мит унс! Алле Вогел синд сцхон да“, све у знаку пролећа. Корелација музичке културе и немачког језика посебно је значајна у петом разреду када је потребно да на спонтан и природан начин ученици усвоје нове речи, изговор и мелодију страног језика. Овим путем, ученицима је забавније, а самим тим и корисније да брже запамте речи а учење немачког језика им постаје задовољство ““ рекао је проф. музичке културе Иван Марковић из Шапца.
Задовољство постигнутим није крила ни проф. немачког језика Бојана Вукотић из Ваљева.
- Ово је за нас велики куриозитет јер се музичко образовање и немачки језик не уче само за оцену већ постају део реалног образовања деце. На часу смо се кроз песму, видео снимке, дотакли немачке културе и традиције што је пробудило жељу и мотивацију код ученика за учење страног језика ““ истакла је проф. Вукотић.
Обиље паноа, са унапред спремљеним загонеткама и питалицама, извођење песама на немачком, изазвали су велико дивљење и пажњу ученика.
-Свидео ми се час јер смо имали разноврсне садржаје, доста паноа. Научили смо много тога новог и повезали музику са немачким језиком ““ није крио одушевљење Ђорђе Ђурић.
За Тамару Митровић час је био најбољи до сада тако да би волела да их има у оваквом облику више док је Андрија Пантелић истакао да је на овом забавном часу много научио. Њиховој другарици Елени Чоловић највише се допало певање на немачком језику.
У ишчекивању сличних часова у будућности, што су и обећали ови веома надахнути професори, коцељевачки петаци су више него задовољни отишли са часа којем су присуствовали и остали наставници ове школе.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa