Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
ЈАВНИ ЧАС У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ У КОЦЕЉЕВИ

ДОГОДИЛО СЕ А НЕ ТЕБИ

Недавно је у коцељевачкој средњој школи одржан још један јавни час који су овога пута припремили ученици са професорком српског језика Лидијом Марковић. Тема часа под називом “Догодило се а не теби“, којем су присуствовали ђаци и запослени у овој образовној установи, била је погром над Србима на Косову и Метохији од стране албанских екстремиста пре 11 година.
Аутори истичу да немамо право да заборавимо патње и страдања наших сународника у јужној покрајини и зато је битно младим генерацијама испричати о настрадалим и протераним Србима. Такође напомињу да је прикупљање грађе за реализацију овог јавног часа за њих било веома тешко и болно искуство.
Два дана отвореног напада албанских екстремиста на српско цивилно становништво довело је до масовних прогона Срба, најмасовнијих од 1999. године. Процењује се да је око четири хиљаде Срба изгнано из својих кућа широм КиМ. Током погрома је погинуло 28 људи, уништено је или оскрнављено 35 православних манастира, а око 930 српских домова је спаљено.
В.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa