Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
НАРОДНИ ПОСЛАНИК ДР АЛЕКСАНДАР ПЕРАНОВИЋ

ФОКУС НА ПРОБЛЕМИМА СВИХ ГРАЂАНА

Да ли сте задовољни својим радом у Скупштини Републике Србије и на који начин заступате интересе грађана Шапца?
-Мој посао је да у Скупштини заступам све грађане Србије, па тако и грађане Шапца, како активно на седницама Скупштине, тако и кроз рад у одборима чији сам члан. Пре свега мислим на област рада, запошљавања и социјалне политике, јер сматрам да је незапосленост један од горућих проблема у нашој земљи. Циљ Српске наопредне странке да се створи што више нових радних места у целој земљи. Ту је наравно и борба против сиромаштва. Дајем свој допринос и раду скупштинског Одбора за Србе у региону и дијаспори. Сматрам да је веза дијаспоре са матицом од великог значаја. Активан сам и у Одбору за здравље и породицу.
Као посланик из Шапца трудим се да у први план изнесем проблеме житеља овог краја, пре свега пољопривредних произвођача. Потребно је да Мачвански регион коначно добије праву и реалну стратегију развоје пољопривреде. Мислим да Шабац заслужује да постане повољан амбијент за инвестиције и покретање привреде.
Ви сте председник Парламентарне групе за пријатељство са Украјином. Који је Ваш став по питању кризе у тој Земљи?
-У потпуности подржавам недавно склопљени Споразум о прекиду ватре и непријатељстава сукобљених страна у Украјини. Искрено се залажем за решавање постојећег конфликта мирним средствима и то кроз разговор и дијалог обе сукобљене стране. Сматрам да само на тај начин, Украјина може да изађе из тренутне кризе и пронађе прихватљиво и одрживо решење које би ставило тачку на даље сукобе.
На крају бих и нагласио да Република Србија и ја лично, у потпуности поштујемо територијални интегритет Украјине. Разумемо патњу украјинског народа и искрено се надамо што скоријем успостављању мира.
Да ли сматрате да постоји начин да се побољша ситуација у здравству?
-Сматрам да је ситуација у здравству почела да се поправља на свим нивоима здравствене заштите. Томе у прилог иду бројни закони донети у области здравства. Једна од најбитнијих ствари је што се почело са улагањем у младе докторе кроз укидање обавезног рока од две годе радног стажа за специјализације и увођење волонтерских специјализација. Активно се ради томе да примарна здравствена заштита буде још доступнија свима. Лекарска професија је у претходном периоду понижена и нопходно је вратити јој углед. Пацијенти морају имати поверења, како у своје докторе тако и у читав систем.
Очекујете ли локалне изборе до краја године?
-Пред нама је мање од годину дана до редовних локалних избора. Не би било изненађење ни да се они десе до краја ове године. Локална владајућа коалиција на све могуће начине покушава да се одржи до краја мандата. Како већ одавно раде искључиво у свом интересу, за грађане Шапца би било најбоље да до избора дође што пре. Српска напредна странка ће их, у сваком случају, спремно дочекати и преузети бригу о граду.
Пожелео бих срећне предстојеће ускршње празнике свим православним верницима.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa