Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
ДРАГАН ВЕЛИКИЋ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

КЊИГА ЋЕ ПРЕЖИВЕТИ

Прошлог петка, у Културном центру у Шапцу, представљено је стваралаштво Драгана Великића, српског књижевника и новинара. Аутор књига романа, прича и есеја, које су превођене на петнаест европских језика, по први пут је говорио о свом последњем роману, још увек у рукопису, а који ће се у издању “Лагуне“ појавити у мају.
- Наше књижевне вечери све више личе на парастосе. На Западу се практикују промоције на којима се ишчитавају одломци из дела писца, рекао је Великић у петнаестак минута прочитао део из “Иследника“, романа “о породици и земљи као макроклими“, инспирисан “фамилијарним несвесним“ Леополда Сондија.
Писац “књига о којима се прича“, добитник је награде Меша Селимовић, Нинове и Средњоевропске награде за књижевност, као и награде града Будимпеште.
- Дубоко верујем да ће књига опстати у својој форми. Садржај који се конзумира путем екрана, четири до пет пута је слабији него штампани. Да ли се смањила читалачка публика или је мањи број оних који мисле својом главом, питање је које поставља Великић, који је својевремено био уредник Издавачке куће Радија Б92, писао колумне за “Нин“, “Време“, “Данас“ и “Репортер“, а четири године, од 2005. до 2009., био амбасадор Републике Србије у Аустрији.

М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa